Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van egy csomó retek a hűtőben...

Van egy csomó retek a hűtőben (fehér meg hónapos), mit lehet vele kezdeni, hogy ne menjen tönkre? Fagyasztás?

Figyelt kérdés
4 napja retket eszem, már nagyon unom a salátában meg a szendvicsen. Lidl 399 forintos dobozban volt, nem saját ötlet volt ennyit venni (a többi cuccot már megettem a dobozból)

#retek #retek tartósítás
febr. 16. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Joghurtos salatnának szoktam.

Nagy lyukú resszelőn lereszelem, sózom majd kinyomkodom.

Joghur rá pici cukor,bors,borecet.

Nagyon finom a végeredmény és mehet bele a hónapos retek is

febr. 16. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
100%
De ne fagyaszd le. Kiolvasztás után nagyon rossz lesz. Nem az íze, hanem az állaga. Fonnyadt, puha, mintha öreg lenne.
febr. 16. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
100%
kettes vagyok. Nem lesz gusztusos, vágni sem lehet majd, és reszelni sem. Én úgy képzelem, mintha retek ízű gumit ennék. Meg a piros reteknek lesz egy ilyen nagyon sötétvörös, mint az alvadt vér, esetenként fekete foltos színe.
febr. 16. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tedd el savanyúságnak. Biztos találsz recepteket hozzá.
febr. 16. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Savanyítanám.
febr. 16. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Megmisid, kockázod akkorara mitn a fott krumplit es olajjal fuszefekkel meg mas gyokerzoldsegekkel osszesutod koretnek
febr. 16. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim válasza:
52%
6. Hát nem haragudj de én még ilyenről nem is hallottam. Csináltál már olyat? És jó lett?
febr. 16. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, jó ötletet mond a #6-os. Bár én nem olajjal, hanem vajjal, és nem retekkel, hanem tarlórépával, de hetente egyszer csinálok ilyen köretet. Az egész család szereti. Főleg, hogy saját termésű tarlórépát használok. Nyár végén elvetem, és még a hó alól is szoktam bányászni, nem árt neki a fagy. Mondjuk ha fagyos a föld nehéz kihúzni, olyankor csak azt szedem, aminek a java kiült a földfelszín fölé. Ízre és állagra is a retekhez hasonlít, csak nem melegigényes, mint a retek. Ásványi anyagokban, nyomelemekben és rostban gazdag étel. (Nagyanyám mondókája alapján csak este fogyasztjuk [Reggel méreg, délben étek, este orvosság]) :-)

[link]

tegnapelőtt 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit a tarlórépához, hogy én nem kockázom, hanem sajtszelővel szoktam vékony szeletekre hasítani. Ezeket párolom vajban, megfűszerezve.
tegnapelőtt 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezt a reggel méreg délben étek stb ...fekete retekre szokták mondani.

Tarlórépa és a jégcsap retek állagra teljesen más.

tegnapelőtt 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!