#5
A csomókat megkóstolva kiderül, hogy a liszt vagy a sajt állt össze.
A trappistából is lehet sajtszószt készíteni, ezért nem írják az oldalak, csak drágább sajtból ízesebb lesz a szószod, ennyi a különbség.
Ha van botmixered, csapasd szét a csomókat, vagy ha nincs, turmixold le és a gond megoldva!
Én meg alapban nem értem, hogy a sajtszószba miért kell liszt? Tudom-tudom, így van a receptekben, de akkor sem értem. Én tejszínnel készítem, ízesítem, bele a sajt és teljesen szószsűrűségű lesz a sajttól, nem kell bele rántás, vagy habarás.
A sajtot meg eleve kézi habverővel kevergetve kell beletenni, mert különben a 10ezerFT/kg-s sajt is csomós lesz.
5: a trappistát úgy ahogy van, felejtsd el!
OK, tisztában vagyok azzal, hogy sokan csak ezt engedhetik meg maguknak. DE! Ha egy kicsit végiggondolnák, rájönnének, hogy pont az ételekbe alig drágább pár dkg. minőségi sajt (grana padano, vagy más keménysajt), mintha beletesz 20 dkg trappistát... Ami nyúlik-nyaklik, nem oldódik, az íze meg kb. semmi.
Az átlag trappistát 24 óráig érlelik.... A jófajta keménysajtot meg 24 hónapig (!!!)
De ott van pl. a Gorgonzola. Talán 600 ft egy 20 dekás csomag az Aldi/Lidl-ben. Olyan intenzív íze van, hogy egy két-háromfős tésztaszószba bőven elég 5 dkg. Felforrósított tejszínben feloldom (csomómentese oldódik), belenyomok egy-két gerezd fokhagymát, őrölt borssal ízesítem és kész!
Sorolhatnám még a jó sajtokat, ha figyelembe veszed amit az elején írtam, nem jön ki drágábbra, mintha ócska trappistából teszel bele sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!