Szerintetek finom a sajtszószos csirkés penne?
Bármit csinálsz, az a "knorr íz" mindenben benne van. Sokkal jobb, ha megcsinálod friss alapanyagokból. Recepteket találsz a net-en, nem bonyolult.
Kérdésedre: finom, ha nem idegenkedsz a mű-íztől.
Úúú, múltkor csináltunk kukoricás-kéksajtos szószt. Irtó tömény lett, de nagyon fincsi.
Olajon megpirítottunk minimál hagymát, arra tettük a márványsajtot, tejszínt. Só, bors, tárkony, egy gerezd foki. Bele a kukoricakonzerv és kicsit sűrítettük. Rugós tésztával ettük, tetején parmezánnal.
Az ilyen kajaalapok max. arra jók, ha sietsz, vagy éhen halsz és azonnal kell valami. De én minden alapot feljavítok fűszerekkel, mustárral, mihez mi illik. :)
Azert mert egy etel hazi alapanyagokbol keszul, lehet ezerszer egeszsegtelenebb, mint egy Knorr alap. En, ha port hasznalok, mindig csak alapnak veszem, teszek meg hozza boven plusz alapanyagot, esigy mindig nagyon finom etelek sikerulnek.
Amire kerdeztel, azt nem probaltam, mert nekem a hus-sajt-teszta mar nagyon sok egyutt,de ha neked szimpatikus probald ki batran. Erdemes a zacsin levo otleteket atfutni es alkalmazni, sokat dob az izeken! Remelem sikeres lesz!
Azert, mert nem hiszem, hogy egy pl.hazi toros kaposzta, hazi belsosegekkel, hazi zsirral, hazi fuszerekkel, hazi szalonnaval egeszsegesebb szintet utne meg, mint egy zacskos leves.
De a hazi palacsinta hazi tejjel (brutal zsirtartalom), hazi vajjal (szinten), hazi befottel (tomeny cukor) vagy lekvarral sem hiszem, hogy az lenne.
Nem arról volt szó, hogy egy sajtos tésztához az ember szerezzen be házi tejszínt, sajtot...hanem arról, hogy a mártást maga készítse el, s ízesítse maga ízlése szerint. Paprikás csirke-zacskóból - a reklámban? Ha valaki albérletben lakik, és nem szabad főznie, az erkélyen megmismásol egy csirkepörköltet a zacskós alapanyagokból, és 3 szelet mellfiléből, még megértem, de akinek van konyhája, az nem tud összeeszkábálni egy "házi" mártást?
Így elkerülheti a túl sózott, mindenféle kellemetlen fűszeradalékot.Valóban egyszerűbb 1 pohár vízzel összekeverni valamit, de cserébe el kell viselni azt a minden egyforma ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!