Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nokedli tojás nélkül keményebb...

Nokedli tojás nélkül keményebb vagy puhább lesz?

Figyelt kérdés
Csak liszt, víz, só, sűrűbbre keverve, mint a rendes nokedli tészta. Keményebb vagy puhább tészta lesz az eredmény?
2021. máj. 31. 21:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
#9, csak ahogy írták, magas sikértartalmú búza finomlisztből csináld (a többi nem alkalmas rá), és teljesen hibátlan nokedlid lesz.
2021. jún. 1. 08:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
A "fött liszt" attól lesz nokedli ízü, hogy van benne só is.
2021. jún. 1. 08:42
 13/24 anonim ***** válasza:
78%

Ráadásul itthon nagyon kevés tojással csinálják a nokedlit! Fél kilóhoz egy tojás.

Gyakran csinálom az osztrák síelések alkalmával megkedvelt Käsespätzle-t, fél kiló liszthez ÖT tojás van a receptben.

[link]

2021. jún. 1. 09:15
 14/24 anonim válasza:
50%
A liszthez adj hozzá kevés búzadarát + tej és víz keverékével készítsd.állnia kell a kikevert tésztának 1-2 órát hideg helyen azután lehet kiszaggatni.Senki sem mondja majd meg h tojás nélkül készült!
2021. jún. 1. 09:18
 15/24 anonim ***** válasza:
86%

A nokedli attól lesz keményebb vagy puhább, hogy mennyi a liszt+víz aránya.

Én teszek a nokedlitésztába tojást, de életem csóróbb szakaszában tojás nélkül is csináltam és semmi gond nem volt vele. Ízre ugyanaz az eredmény jött ki, csak a színe volt fehérebb.

2021. jún. 1. 09:18
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Amint a forró vízbe teszed, szét fog esni és nem nokedli lesz, hanem lényeégben 'elporlik' a vízben és egy gusztustalan masszát kapsz.

Ha puhább nokedlit szeretnél, használj picit több vizet a tésztába és keveset főzz egyszerre (tojással!)

2021. jún. 1. 14:42
 17/24 anonim ***** válasza:
87%

16.os: ne írj hülyeségeket! Ha jó minöségü lisztböl készült tojásmentes nokedlitésztát forró vízbe szaggatsz, NEM FOG szétesni, föleg nem ELPROLADNI!

Legalább próbáld ki, MIELÖTT öejáratod magad!

2021. jún. 1. 14:59
 18/24 anonim ***** válasza:
44%
"jó minőségű" liszt... na itt bukik a legtöbb projekt
2021. jún. 1. 16:46
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Jó minőségű liszt pl. a Nagyi Titka? Nekem Spar Budget liszt van itthon, gondolom az nem jó minőségű ehhez.
2021. jún. 1. 21:43
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit értetek “jó minőségű” liszt alatt, én hol a Coopban, hol a Tescóban kapom le a lisztet a polcról és gyártom vele a hibátlan galuskát tojás nélkül, mivel tojást nem ehetek.
2021. jún. 1. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!