Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rántottát össze lehet valahogy...

Rántottát össze lehet valahogy házasítani a zsemlemorzsával?

Figyelt kérdés
Rántottát ennénk, de sajnos a kenyér kifogyott :| Van viszont zsemlemorzsa... Az már majdnem kenyér tulajdonképpen, valamikor az volt, vagy legalábbis zsemle. Hogyan lehetne a rántottával összerakni úgy, hogy ehető ételt kapjunk?

2021. márc. 22. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
Egy szelet hus feluleten megretegezed ... ugy hivjak panir ... es mar kesz is az eheto rantott husi :)
2021. márc. 22. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, sehogy.😅 Bár vannak emberek, akik biztos kipróbálták már...
2021. márc. 22. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
de hát hús sincs idehaza, mint mondtam, elfogyott a kenyér, ezért kényszerülünk erre az újításra
2021. márc. 22. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Én kenyér nélkül szeretem :/

Nagyon ragaszkodsz a rántottához/tojáshoz? Miért nem esztek olyasmit, amihez nem kell kenyér?

2021. márc. 22. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Most jutott eszembe, hogy anyósom a maradék panírt (liszt+tojás+prézli szokta kisütni olajban)

(De ha van liszt, akkor ahhoz kell kis só, kevés olaj, és kb. 1 dl víz, összegyúrva serpenyőben kisütni kb. 3-4 perc alatt)

2021. márc. 22. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt pedig itt találtam a gyakorin:


“Ha rántott húst készítek, és megmarad a tojás, abba teszek zsemlemorzsát, vegetát, és borsot. pogácsa méretűre szaggatom, és bő olajban kisütöm.”

2021. márc. 22. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

igen, az a helyzet, hogy semmi sincs már idehaza, csak a tojás volt, és a zsemlemorzsa

volt liszt is, de az nem került végül felhasználásra

ezenkívül még sűrített paradicsom is volt, azt egyébként inni szoktuk, vízzel felöntjük és kész a finom cukormentes szomjoltó


végülis kipróbáltam a dolgot, 7 tojást törtem fel, és öntöttem hozzá zsemlemorzsát bőven, ízeséítés gyanánt só, bors, szárított petrezselyemlevél, és sűrített paradicsom került bele


ezt összedolgoztam fakanállal, majd kb 2 cm vastag képlékeny lepénnyé kilapítva sütőpapíron sütöttem meg a tepsiben, pici olajat kentem alá, közben meg is fordítottam hogy mindkét oldala megsüljön


egy egészen vállalható ízű lepény kerekedett ki belőle, íze emlékeztet részben a lábos aljára tapadt rántottáéra, másrészt pedig a bundás kenyérre is, állaga mint a fasírt


nem is gondolnátok, mustárral ettük meg!


de volt egy olyan érzésem evés közben, hogy chamembert sajttal sőt, akár mézzel is lehetne párosítani.

2021. márc. 22. 22:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!