Rántottát össze lehet valahogy házasítani a zsemlemorzsával?
Én kenyér nélkül szeretem :/
Nagyon ragaszkodsz a rántottához/tojáshoz? Miért nem esztek olyasmit, amihez nem kell kenyér?
Most jutott eszembe, hogy anyósom a maradék panírt (liszt+tojás+prézli szokta kisütni olajban)
(De ha van liszt, akkor ahhoz kell kis só, kevés olaj, és kb. 1 dl víz, összegyúrva serpenyőben kisütni kb. 3-4 perc alatt)
Ezt pedig itt találtam a gyakorin:
“Ha rántott húst készítek, és megmarad a tojás, abba teszek zsemlemorzsát, vegetát, és borsot. pogácsa méretűre szaggatom, és bő olajban kisütöm.”
igen, az a helyzet, hogy semmi sincs már idehaza, csak a tojás volt, és a zsemlemorzsa
volt liszt is, de az nem került végül felhasználásra
ezenkívül még sűrített paradicsom is volt, azt egyébként inni szoktuk, vízzel felöntjük és kész a finom cukormentes szomjoltó
végülis kipróbáltam a dolgot, 7 tojást törtem fel, és öntöttem hozzá zsemlemorzsát bőven, ízeséítés gyanánt só, bors, szárított petrezselyemlevél, és sűrített paradicsom került bele
ezt összedolgoztam fakanállal, majd kb 2 cm vastag képlékeny lepénnyé kilapítva sütőpapíron sütöttem meg a tepsiben, pici olajat kentem alá, közben meg is fordítottam hogy mindkét oldala megsüljön
egy egészen vállalható ízű lepény kerekedett ki belőle, íze emlékeztet részben a lábos aljára tapadt rántottáéra, másrészt pedig a bundás kenyérre is, állaga mint a fasírt
nem is gondolnátok, mustárral ettük meg!
de volt egy olyan érzésem evés közben, hogy chamembert sajttal sőt, akár mézzel is lehetne párosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!