Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nokedli tojás nélkül keményebb...

Nokedli tojás nélkül keményebb vagy puhább lesz?

Figyelt kérdés
Csak liszt, víz, só, sűrűbbre keverve, mint a rendes nokedli tészta. Keményebb vagy puhább tészta lesz az eredmény?
2021. máj. 31. 21:55
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%
HA réteslisztet (vagy esetleg durumlisztet) használsz, akkor csak a víz mennyiségétöl függ a keménysége.
2021. máj. 31. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
59%
abból csiriz lesz, nem nokedli - ha nem használsz tojást...
2021. máj. 31. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
53%
Ehetetlennek ehetetlenebb, az biztos. A liszt és víz nem nokedli. Mint ahogy a sima víz se málnaszörp.
2021. máj. 31. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
47%
Így készül az ovikban a só-liszt gyurma. Picit áll összekeverés után és kőkemény lesz, ráadásul ehetetlen is.
2021. máj. 31. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
58%
de a só liszt gyurma csak kiszárad, a nokedlit meg forró vízbe kell hajítani. Ezért kell a tojás, igazából abból is csak a fehérje a lényeg ami a forrástól kikeményedik. De behajíthatod mikrosütőbe is.
2021. máj. 31. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
72%
Simán. Ha jóminőségű a liszt, akkor működik tojás nélkül is. A glutén szál összetartja a tésztát, csak ha összekevered a vízzel várj vele egy kicsit, hogy beinduljon az autolízis.
2021. máj. 31. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
63%
A #6-osnál a pont. Búza finomlisztből működik tojás nélkül is.
2021. jún. 1. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
67%

Érdekes, itt a többség még soha nem próbálta, de egyböl kinyilatkoztatnak, hogy nem lesz belöle nokedli!

Akik meg próbálták, azokat lepontozzák.

Pedig búzalisztböl tojás nélkül is lehet nokedlit készíteni!

2021. jún. 1. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
35%
Az lehet, hogy összeáll, ki is fogom ma próbálni, csak éppen ami abból kijön, az élvezeti értékét tekintve főtt liszt és nem nokedli. Már a kevéstojásos nokedli is nagyon rossz, nemhogy a tojástalan!
2021. jún. 1. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
79%
A dédim mondta, hogy a nokedlit azért tojással csinálták az asszonyok, mert rendszerint sajnálták a jóminőségű lisztet rá, a rosszabbhoz meg kellett az állományjavító. De a dédim eredeti nokedli recepjében egy fia tojás sincs. (én is ezért kérdeztem rá, mert furcsálltam, majd az ő tudásával felvértezve kipróbáltam, és semmivel nem kaptam rosszabb ételt).
2021. jún. 1. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!