Van még rajtam kívül valaki, aki a tojás főzéshez megsózza a vizet?
Átjöttek a nővéremék, tojást főztem reggelire, erre a nővérem elkezdi röhögve, hogy "ezt kitől láttad?", "ugyanolyan hülye vagy, mint régen!", pusztán azért, mert alaposan megsóztam a tojás vizét.
50f
Sokan sózzák, mi is.
Van aki ecetet is rak bele.
Ebben a történetben nem te vagy a hülye.
Mi is sozzuk.
Ez nem hiszem, hogy olyan vicces... Ennyi erovel azt is ki lehet rohogni, hogy miii, ti nem Sozzatok?? Waahhaahhaa, nem Lettel jobb haziasszony, mint eddig voltal. Epp ugyanaz lett volna..
Megfő anélkül is.
Csak könnyebb lesz utána pucolni a tojást és főzés közben nem reped meg a tojás héja, amennyiben mégis, akkor nem folyik ki a fehérje.
A főzésnek azért néha vannak kémiai vonatkozása is. A tojás főzés például az egyik ilyen. Fentebb leírtam, hogy mire jó a só, de ugye ott az ecet is. Azt amiatt szokták rakni, mert az ecet bontja a tojás héját, kémiai reakcióba lép vele és emiatt könnyebb pucolni.
A nokedlit is lehetne mondani, hogy megfő sima vízben hiszen tészta. De gondolom azt már többen sózzák. Ott se csak ízesítés miatt kell sózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!