Van még rajtam kívül valaki, aki a tojás főzéshez megsózza a vizet?
Figyelt kérdés
Átjöttek a nővéremék, tojást főztem reggelire, erre a nővérem elkezdi röhögve, hogy "ezt kitől láttad?", "ugyanolyan hülye vagy, mint régen!", pusztán azért, mert alaposan megsóztam a tojás vizét.
50f
2021. máj. 23. 10:52
11/16 anonim válasza:
Így igaz, alapos sózás, nem túl intenzív lobogó főzés, és hideg vizes öblítés.
Ezekkel lehet mindent megadni azért, hogy utána könnyebb legyen megpucolni.
Az ecet tény, hogy gyengít a héjon, próbáltam is párszor, de őszintén szólva nem láttam nagy különbséget, úgyhogy ecetezni én nem szoktam.
12/16 anonim válasza:
Nem, mert úgy nem lehet később a növényekre önteni a vizet.
14/16 anonim válasza:
Pucoláshoz semmi különlegesség nem kell.
Meggörgeted, összerepedezik, csurgatsz rá egy kis csapvizet (vagy víz alatt görgeted eleve) ekkor beszivárog a héj alá a víz, kiegyenkítődik a nyomás és 1 mp alatt lehúzható róla egyben.
15/16 anonim válasza:
Soha nem sózom. Elektromos tojásfőzőm van, gőzben fő a tojás, így semmi értelme a sózásnak, cserébe tökéletes a végeredmény és a fentebb leírt vizes módon pucolom meg.
16/16 anonim válasza:
Minden konyhán ahol csak dolgoztam tettünk a tojás vizébe sót, ugyanis könnyebben lejön a héja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!