Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van egy nagy méretű kandallóm....

Nagybikatok kérdése:

Van egy nagy méretű kandallóm. Kenyeret szeretnék sütni a tetelyén.mivel fedjem le?

Figyelt kérdés
Lemezből tervezem hegeszteni csak ilyen levehető dolgot ami alá befér a kenyér sütő edény.de már ott kezdődik a baj hogy akkora darab lemezem nincs is. Szóval ha valakinek eszébe jut ilyen dolog amit rá lehet fordìtani a kandallóra úgy hogy alá férjen az edény az írja már meg. Télen ígyis úgyis fűteni kell.

2022. okt. 3. 11:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/113 A kérdező kommentje:
🤣😆
2022. okt. 4. 12:30
 42/113 A kérdező kommentje:
Még nincs kész 😅🤣🤣🤣🤣
2022. okt. 4. 12:30
 43/113 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor hazudsz az új kérdésednél...?

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..

2022. okt. 4. 12:32
 44/113 A kérdező kommentje:
Kíváncsi voltam mennyit kell várni hogy hozzám vágjátok a kérdést 🤣 de nem csalódtam. Nem volt 5 perc 🙃🤣😅
2022. okt. 4. 12:36
 45/113 A kérdező kommentje:
Komolyra fordítva a szót. Nálatok mennyibe kerül 1 kg kenyér? Mennyiért tudjátok megvenni a legolcsóbban? Én 920ft-ért. Ti?
2022. okt. 4. 12:38
 46/113 anonim ***** válasza:
72%
A kérdezőre nem vonatkozik az a szabály, hogy csak a kérdéshez szóljon hozzá, ne a válaszokhoz? A mennyibe kerül a kenyér nem ide tartozik.
2022. okt. 4. 12:41
 47/113 A kérdező kommentje:
Te valami admin vagy? Vagy magához okoska törphöz van szerencsém?
2022. okt. 4. 12:46
 48/113 anonim ***** válasza:
100%

"nem értem miért akar mindenki lebeszélni róla? Vagy tényleg ennyire nem értitek mit akarok?"

De igen, értjük.

Te nem érted, hogy egy sütő az sütő, egy kemence, az kemence, egy kandalló tetejére gányolt tákolmány, meg egy kandalló tetejére gányolt tákolmány.

Minél nagyobb tömegű egy tészta, annál nagyobb odafigyelést igényel, és annál jobban kontrollálható körülmények kellenek.

Egy kenyeret 100 módon lehet elrontani, de ha csak a sütés részét nézem, arra is jut vagy 20 kritikus pont.

Lehet, hogy profin hegesztesz, de hogy sütés-főzéshez nem sok közöd van, az ordít rólad.

Mondom ezt úgy, hogy én se pék vagyok.

Történetesen mondjuk 30 éve vagyok szakács, és lehet, hogy pont ezért, mert van némi rálátásom a dolgokra, tudom azt, hogy szart se tudok a pék szakmáról.

Tőled nyilván százszor többet tudok, de ez is csak arra elég, hogy fel tudom tenni a megfelelő kérdéseket, mert ismerem a hiányosságaim mértékét, ami rólad messze nem mondható el.

Na, jólvan, hogy valami hasznosat is mondjak, mekkora ajtaja van annak a kandallónak?

Miből van ez a kenyérsütő edényed?

Olyat nem lehet, hogy inkább valami hőálló edényben ( vízbe áztatott égetett agyag/cserép) a tűztérbe teszed a kenyeret?

Életképesebb lenne...

Miből van a kandalló teteje?

Fém, vagy valami tégla szerű?

(Amúgy... 600 ft egy kg kenyér...

Egy ehető minőségű pizza 2000. Egy kiló pogácsa , a legcsövesebb, 4000 kilója, ha készen veszed, ha darálnak bele egy marék tepertőt, 5000 ft/kg.

De te a 600 ft-os kenyéren ötletelsz, amivel (tömegénél, térfogatánál fogva) jóval nehezebb dolgod van)

2022. okt. 4. 12:49
 49/113 anonim ***** válasza:
100%

48.!

[link]

Azt írja, így néz ki. Nekem a kandalló nyílt tűztér, egyben van a kéménnyel stb. Ez kályha, akkor is ha kandallónak nevezik egyes gyártók.

Ebbe nem nagyon tud beletenni semmit.

A kemencébe is akkor vetik be a kenyeret, amikor már nincs tűz. A hamut is kihúzzák. De az lassan hűl le. Ebbe bele sem fér, és gyorsan csökken a hőmérséklet. Csak trollkodik, nem is érdemelne semmi figyelmet.

2022. okt. 4. 12:57
 50/113 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy 920ft most itt a kenyér. Nincs masik bolt. És még hol van január.... ha 600ft lenne. Hidd el nem tennék ilyet, de ha jobban ránézel arra a 920-ra az már 1000ft. 80ft jár vissza. Mit veszel belőle? Ló....t.
2022. okt. 4. 12:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!