Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Marhahús fagyasztóban két év...

Marhahús fagyasztóban két év 3 hónapja van bent. Biztonságos még megfőzni, vagy megsütni?

Figyelt kérdés
febr. 16. 15:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%

Az


Max avas ízű

febr. 16. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
94%
Ehetö, nem lesz töle bajod, de az élvezeti értéke gyakorlatilag nulla.
febr. 16. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem finom, kellemetlen mellékíze van az ilyen húsoknak.
febr. 16. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Sok erősebb fűszer, bbq
febr. 16. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Kutyának még jó lesz.
febr. 16. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Semmi baja
febr. 16. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Bár a fagyasztóban a mikroorganizmusok szaporodása megáll, de a kémiai folymatok nem. Az enzimtevékenységek nem állnak meg, csak jelentősen meglassulnak. 12 hónapnál semmilyen élelmiszert nem ajánlanak -18 és -24 fok közti fagyasztóban tartani.(Cseppfolyós nitrogénje meg nics mindenkinek otthon)

Szóval az élvezeti értéke lehetséges, hogy nagymértékben csökkent. Ehető még. De nem olyan mint a frissen vágott marha...

febr. 16. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez már erősen vesztett a minőségéből.

Nyilván még lehet főzni és nem lesz semmi bajod tőle.

tegnapelőtt 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég kb 10 éve lefagyasztott kacsát találtam a mélyhűtőben, de lehet régebbi volt, mert már nem is nagyon emlékszem mikor volt kacsánk.... Nagyon finom sült lett belőle.

A fagyasztott húsok már 1-2 nappal sem olyanok, mint a frissen vágottak.

tegnapelőtt 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elkészítettem. Nem lett rossz. Kiolvasztás után felkockáztam, jól besóztam és hagytam állni a hűtőben néhány órát, majd BBQ szószban pácoltam kb 1,5 ôrát és airfryer-ben sütöttem meg. Teljesen ehető és leves maradt a hús. :) (ìgy már jàrtam el birka hússalbis, és az sem lett rossz).
ma 09:39
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!