Van egy nagy méretű kandallóm. Kenyeret szeretnék sütni a tetelyén.mivel fedjem le?
91: ja... hogy a kupola alatt volt a fedeles kacsasütő... na most már értem. :)
De ezek szerint így sem volt elég a kupola alatti hőfok.
Ez túl tömör, kidolgozatlan, éretlen tészta tömeg.
Továbbra is tartom, hogy optimális hőmérséklet mellett se lett volna jó.
Tippre 70%-ban technológiai hiba.
Áh... túl sok hiba lehet.
Egy szakember ezt egy évig tanulja, és ez csak az elmélet.
Ne becsülj alá egy szakmát, ezt nem lehet 3 mondatban megoldani.
A 83-mas válasz belinkelt képe viszont nem rossz, inkább abból kéne kiindulni!
Annak milyen volt a vágási felülete?
Egyébként ez a túl tömör tészta arra utal, hogy vagy nem termelődött elég gáz, vagy nem tudta megtartani a tészta a gázokat, de mindkét problémának sok oka lehet.
Őszintén szólva, azzal mennél a legtöbbre, ha megnéznél annyi videót a házi kenyér sütésről, amennyit csak tudsz.
Nagyon jó tartalmak vannak.
Fontos, hogy élesztőből gombákat, baktériumokat vagy vegyesen használsz, fontos a tészta kidolgozása, hogy bánsz a sikérrel, a kelesztés mellett fontos az érlelés, fontos a tészta hajtogatása, a periódusok a hajtogatások között, hány %-os hidratáltsággal dolgozol, ez további dolgokat is meghatároz, fontos, hogy a sütés elején ne váljon zárt szerkezetűvé, tudjon hova dagadni... sokáig sorolhatnám.
De többre mész vele, ha rászánsz egy napot, és beleásod magad a témába, leírásokat olvasol, videókat nézel...
És ez is csak elmélet, utána ezzel az alap tudással elkezded a saját adottságaidra, körülményeidre formálni az elméletet, és elkezdesz próbálkozni.
Analizálod az eredményt, és korrigálod a hibákat!
Nem úgy, hogy fantáziából kitalálod szaktudás nélkül, , hogy az adott hibára mi lehet a megoldás, hanem több forrásból utánajársz, hogy 1-1 hibát, hogy lehet kiküszöbölni.
Egyébként vannak ilyen tanfolyamok, pl. Olaszországban van ilyen képzés, ott 1 hónap alatt megtanítanak kenyeret sütni.
30 napon keresztül minden nap napi 6 órában koncentráltan kapsz egy 1000 év alatt összegyűjtött tudást.
Ezt csak azért mondom, hogy nagyjából rávilágítsak, hogy hiába 3 összetevőből áll egy kenyér, a tökéletes eredmény messze nem annyiból áll, amit egy "gyakorikérdéseken" fel tudsz szedni.
Már amennyi időt és pénzt beleáldoztál (fölöslegesen), sokkal több mint amennyit "nyersz" rajta a sütőhöz képest - árban...
De csak kísérletezz... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!