Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van egy nagy méretű kandallóm....

Nagybikatok kérdése:

Van egy nagy méretű kandallóm. Kenyeret szeretnék sütni a tetelyén.mivel fedjem le?

Figyelt kérdés
Lemezből tervezem hegeszteni csak ilyen levehető dolgot ami alá befér a kenyér sütő edény.de már ott kezdődik a baj hogy akkora darab lemezem nincs is. Szóval ha valakinek eszébe jut ilyen dolog amit rá lehet fordìtani a kandallóra úgy hogy alá férjen az edény az írja már meg. Télen ígyis úgyis fűteni kell.

2022. okt. 3. 11:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/113 A kérdező kommentje:
A "kupola" ott maradt. A "kacsasütő" tetejét távolítottam el
2022. okt. 19. 20:42
 92/113 A kérdező kommentje:
Hát nem rossz, nem vagyok pék :) szóval csoda hogy egy ilyet össze tudok dobni. Sütőben jó szokott lenni. Legalábbis azt mondom hogy nincs itt ezen az oldalon olyan ember aki éhes lenne ne enné meg 😆
2022. okt. 19. 20:45
 93/113 anonim ***** válasza:
100%

91: ja... hogy a kupola alatt volt a fedeles kacsasütő... na most már értem. :)


De ezek szerint így sem volt elég a kupola alatti hőfok.

2022. okt. 19. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 94/113 anonim ***** válasza:
100%

Ez túl tömör, kidolgozatlan, éretlen tészta tömeg.

Továbbra is tartom, hogy optimális hőmérséklet mellett se lett volna jó.

Tippre 70%-ban technológiai hiba.

2022. okt. 19. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 95/113 A kérdező kommentje:
De mégis mi lehet a hiba? Ha értessz hozzá segíts kérlek
2022. okt. 19. 21:16
 96/113 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ideig dagasztottad? Mennyi ideig kelt, milyen hőfokon?
2022. okt. 19. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 97/113 anonim ***** válasza:
100%

Áh... túl sok hiba lehet.

Egy szakember ezt egy évig tanulja, és ez csak az elmélet.

Ne becsülj alá egy szakmát, ezt nem lehet 3 mondatban megoldani.

A 83-mas válasz belinkelt képe viszont nem rossz, inkább abból kéne kiindulni!

Annak milyen volt a vágási felülete?


Egyébként ez a túl tömör tészta arra utal, hogy vagy nem termelődött elég gáz, vagy nem tudta megtartani a tészta a gázokat, de mindkét problémának sok oka lehet.

Őszintén szólva, azzal mennél a legtöbbre, ha megnéznél annyi videót a házi kenyér sütésről, amennyit csak tudsz.

Nagyon jó tartalmak vannak.

Fontos, hogy élesztőből gombákat, baktériumokat vagy vegyesen használsz, fontos a tészta kidolgozása, hogy bánsz a sikérrel, a kelesztés mellett fontos az érlelés, fontos a tészta hajtogatása, a periódusok a hajtogatások között, hány %-os hidratáltsággal dolgozol, ez további dolgokat is meghatároz, fontos, hogy a sütés elején ne váljon zárt szerkezetűvé, tudjon hova dagadni... sokáig sorolhatnám.

De többre mész vele, ha rászánsz egy napot, és beleásod magad a témába, leírásokat olvasol, videókat nézel...

És ez is csak elmélet, utána ezzel az alap tudással elkezded a saját adottságaidra, körülményeidre formálni az elméletet, és elkezdesz próbálkozni.

Analizálod az eredményt, és korrigálod a hibákat!

Nem úgy, hogy fantáziából kitalálod szaktudás nélkül, , hogy az adott hibára mi lehet a megoldás, hanem több forrásból utánajársz, hogy 1-1 hibát, hogy lehet kiküszöbölni.


Egyébként vannak ilyen tanfolyamok, pl. Olaszországban van ilyen képzés, ott 1 hónap alatt megtanítanak kenyeret sütni.

30 napon keresztül minden nap napi 6 órában koncentráltan kapsz egy 1000 év alatt összegyűjtött tudást.


Ezt csak azért mondom, hogy nagyjából rávilágítsak, hogy hiába 3 összetevőből áll egy kenyér, a tökéletes eredmény messze nem annyiból áll, amit egy "gyakorikérdéseken" fel tudsz szedni.

2022. okt. 19. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 98/113 A kérdező kommentje:
Hát van még mit tanulnom az biztos. Szoktam is videókat nézni, de még mindig nem az igazi. Tudom hogy nem is lesz az igazi esetleg csak véletlenül, de ki az aki egyből jó kenyeret süt? Szerintem senki, de így van ez mindennel. Gyakorolni kell.
2022. okt. 20. 07:28
 99/113 A kérdező kommentje:
Azt találtam ki hogy belül kikenem a lemezt agyaggal. Úgy tudom annak elég rossz a hővezető képessége.Ami nekem jó lenne a hőmegtartás miatt!elméletben jól hangzik, de majd a gyakorlat...Hátha
2022. okt. 20. 07:30
 100/113 anonim ***** válasza:
85%

Már amennyi időt és pénzt beleáldoztál (fölöslegesen), sokkal több mint amennyit "nyersz" rajta a sütőhöz képest - árban...

De csak kísérletezz... :)

2022. okt. 20. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!