Van egy nagy méretű kandallóm. Kenyeret szeretnék sütni a tetelyén.mivel fedjem le?
Milyen ráfordítani a kandallóra, meg milyen alá férjen az edény???
Elhiszem, hogy van valaki kép a fantáziádban, de ez így leírva csak egy zagyvaság. Rajzold le, vagy mit tudom én...
Amúgy meg a baj nem ott kezdődik, hogy nincs hozzá anyagod, hanem mondjuk ott, hogy ez egyáltalán alkalmas e kenyér sütésre.
Vízgőzt tudsz benne csinálni? Hőmérsékletét tudnád szabályozni?
Kandalló tetején meg amúgy kémény szokott lenni, ha ott üres hely van, hol a kémény?
3-mas, a kérdés jogos, de nem szakszerű!
Gondold el, ha egy kenyérnek kell 250 fok, úgy, hogy a sütő belső hőmérséklete ennyi, akkor a kandalló tetejének ennél melegebbnek kell lenni!
Plusz egy sütő (kemence) hőszigetelve van, tehát amit a hőforrás termel hő mennyiséget, azt nagyrészt bent tartja.
A kérdező sima lemezből akar valamit összetákolni, szigetelés nélkül, tehát ahogy felmelegszik, azonnal adja is le a hőt a környezetének, lévén, hogy a fémek elég jó hővezetők.
Úgyhogy én simán duplájával számolnék, inkább 400 fokból lehetne életképesen gazdálkodni.
5: De nem érted, hogy a lemez hővezető...? Nem tudod úgy csnálni, hogy a külső felén ne legalább annyi legyen....
Ez konkrétan életveszélyes!
Amúgy pedig 180 fok édeskevés a kenyérsütéshez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!