Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van egy nagy méretű kandallóm....

Nagybikatok kérdése:

Van egy nagy méretű kandallóm. Kenyeret szeretnék sütni a tetelyén.mivel fedjem le?

Figyelt kérdés
Lemezből tervezem hegeszteni csak ilyen levehető dolgot ami alá befér a kenyér sütő edény.de már ott kezdődik a baj hogy akkora darab lemezem nincs is. Szóval ha valakinek eszébe jut ilyen dolog amit rá lehet fordìtani a kandallóra úgy hogy alá férjen az edény az írja már meg. Télen ígyis úgyis fűteni kell.

2022. okt. 3. 11:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/113 anonim ***** válasza:
90%
Tetején.
2022. okt. 3. 11:52
 2/113 anonim ***** válasza:
90%

Milyen ráfordítani a kandallóra, meg milyen alá férjen az edény???

Elhiszem, hogy van valaki kép a fantáziádban, de ez így leírva csak egy zagyvaság. Rajzold le, vagy mit tudom én...

Amúgy meg a baj nem ott kezdődik, hogy nincs hozzá anyagod, hanem mondjuk ott, hogy ez egyáltalán alkalmas e kenyér sütésre.

Vízgőzt tudsz benne csinálni? Hőmérsékletét tudnád szabályozni?

Kandalló tetején meg amúgy kémény szokott lenni, ha ott üres hely van, hol a kémény?

2022. okt. 3. 12:13
 3/113 anonim ***** válasza:
100%
Tetejen hogy lenne 200 fok? Lerajzolnád, h mit akarsz?
2022. okt. 3. 12:23
 4/113 anonim ***** válasza:
100%

3-mas, a kérdés jogos, de nem szakszerű!

Gondold el, ha egy kenyérnek kell 250 fok, úgy, hogy a sütő belső hőmérséklete ennyi, akkor a kandalló tetejének ennél melegebbnek kell lenni!

Plusz egy sütő (kemence) hőszigetelve van, tehát amit a hőforrás termel hő mennyiséget, azt nagyrészt bent tartja.

A kérdező sima lemezből akar valamit összetákolni, szigetelés nélkül, tehát ahogy felmelegszik, azonnal adja is le a hőt a környezetének, lévén, hogy a fémek elég jó hővezetők.

Úgyhogy én simán duplájával számolnék, inkább 400 fokból lehetne életképesen gazdálkodni.

2022. okt. 3. 12:29
 5/113 A kérdező kommentje:
Tetején..igaz!2. Válaszolónak a kémény az fix! Az nincs sehol a kandallón! Füstkivezető nyílás van rajta és hátul! 3. A tetején úgy lenne 180°, hogy zárt lenne az egész. Mindha 1 karton dobozt fordítanál a kandallo tetejére ami zárt! Csak ugye én ezt lemezből gondoltam. Pára az úgy oldható meg hogy rendes kenyérsütő "tepsim" van aminek van teteje. Öntök az aljába vizet!
2022. okt. 3. 12:33
 6/113 anonim ***** válasza:
100%
4: kiegészítés és levezetés elfogadva! :) Igazad van.
2022. okt. 3. 12:34
 7/113 anonim ***** válasza:
87%

5: De nem érted, hogy a lemez hővezető...? Nem tudod úgy csnálni, hogy a külső felén ne legalább annyi legyen....

Ez konkrétan életveszélyes!

Amúgy pedig 180 fok édeskevés a kenyérsütéshez.

2022. okt. 3. 12:35
 8/113 A kérdező kommentje:
akkor várom a válaszokat.miből készítsem?
2022. okt. 3. 13:28
 9/113 anonim ***** válasza:
100%
8: linkelj már egy ilyen kandallót, hogy el tudjuk képzelni, MIRE akarsz rágányolni bármit is...
2022. okt. 3. 13:30
 10/113 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen jellegű???

[link]

2022. okt. 3. 13:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!