Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért főznek még mindig az...

Miért főznek még mindig az emberek (fiatalok) régi ételeket?

Figyelt kérdés

Nekem mar anyukam sem fozott gyerekkoromban ilyesmiket, hogy toltott paprika, rakott krumpli, rantott hus (semmilyen rantott etel nem volt szinte soha), grizes teszta stb, ilyenek mindig nagyszuloknel voltak maximum. Annyira nem bantam, mert mondjuk naluk megettem oket, de annyira nem szerettem regen sem ezeket a kajakat, anyukam sokkal jobbakat csinalt otthon, ugyhogy nem hianyoztak, nehany etelt pedig ma mar felnott fejjel nem is ertek. (Cukros kaposztas teszta, krumplis teszta (egy koret egy masik korettel kb), grizes teszta, foleg ezeket nem.)

Felnottkent altalaban internetrol nezunk ki valami jo receptet, illetve van 1-2 szakacskonyvunk, amiben erdekes, egeszseges etelek vannak. Annyifele konyha van a vilagon, annyi alapanyag, megis FB csoportokban es itteni valaszokban is mindig azt latom, hogy az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi, amik raadasul nem is olyan jok, semmilyen szempontbol.

Amiket mi fozunk, azok sem sokkal dragabbak, nem homart eszunk vadhussal, atlagos alapanyagok, csak jobb receptek.

2021. júl. 9. 19:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
89%

Vegig olvastam az 5 oldalnyi valaszt, es meg mindig nem tudtam meg, mit eszik a kerdezo, egy elejtett mondatbol annyi kiderult, hogy zabkasat.

Namarmost, mint tudjuk a zabkasa egy par eve felfedezett vadonatuj etel, ja nem......... mar az ük ük ük oreganyamek is azt ettek, de mindegy.

Engem csak az erdekelne, hogy a kerdezo tenyleg ennyire unatkozik, hogy vadidegenek etkezesi szokasait elemezgetni van ideje, vagy csak siman egy troll?

2021. júl. 10. 00:31
 62/75 anonim ***** válasza:
82%
Fogalmazzunk így, fogalmazzunk úgy.... Te se tudod mit akarsz, csak kötekedni jöttél...
2021. júl. 10. 01:07
 63/75 anonim ***** válasza:
38%

1. A családi tradíció: a) A lányok nagyon sok esetben az anyjuktól tanulnak főzni (nekem anyukám csak ilyen "régi" ételeket készít a mai napig), így átveszik a szokásaikat, receptjeiket, amit meg nem is vesznek át, akkor is b) azokat a kulcsszavakat ismerik, így arra keresnek rá, amikor online keresnek.

2. A megszokás: a) A szokásos mindig "egyszerűbb", mint kilépni a komfort zónából. b) A gyerekkorban kóstolt ételek mindig is a valaha volt legízesebbek, legfinomabbak, legistenítettebbek.Szerintem ez a fő ok!

3. Külső megerősítés: a) A suli menzán is ezeket szokták meg. b) Mások is ezt eszik.

4. Nincs pénzük. lásd pl. krumplis és túrós tésztán éltem hetekig, amikor minimálbérből éltem.

5. A grízes és mákos tésztával egyetértek, azt én se ettem meg soha. A töltött káposzta volt a kedvencem.

Én 26 éves létemre eddig hagyományos magyar ételeken éltem, pár hónapja váltottam egészséges ételekre (igen, többet között avokádót is fogyasztok), miután felköltöztem Budapestre.

2021. júl. 10. 07:44
 64/75 anonim ***** válasza:
78%

Előző vagyok: az kimaradt, hogy azt azért túlzásnak érzem, hogy a "régi" ételsor 6-7 ételből állna. Van sok recept, de az igaz, hogy abból kiválogatják a kedvenceket és azok tényleg sokszor szoktak ismétlődni. Most így csípőből próbálok felsorolni, ameddig van időm: grízes tészta, mákos tészta, diós tészta, kakaós tészta, túrós tészta (édes), túrós csusza (szalonnás), sajtos-tejfölös tészta, káposztás tészta, krumplis tészta, rakott krumpli, csirkepaprikás, krumplipaprikás, harcsapörkölt, pincepörkölt, sertéspörkölt, csirkepörkölt, markapörkölt, vegyespörkölt, gombapörkölt, vadas, máj, makaróni (de tudjátok, az a menzásszerű minőségben), rántott ezer dolog, rengeteg leves, mindenféle hús mindenféle módon elkészítve + rizs vagy krumpli kb. 5-6 módon elkészítve, tokány + tészta, rakott bármilyen zöldség, tepsis bármilyen zöldség, halászlé, rántott hal tartárral stb.

Egészséges ételeknél is könnyen beleesem abba a hibába, hogy van kb. 8 kedvencem, és azokat cserélgetem.

Nehéz az embereknek időt és energiát szakítani arra, hogy mindig új recepteket keressen és próbáljon ki.

Ettől függetlenül én se tudom elképzelni, hogy visszamennék a krumplis tésztás időszakba.

2021. júl. 10. 07:54
 65/75 anonim ***** válasza:
92%
A kérdező biztos mindig savanyú mákos tésztát evett:D
2021. júl. 10. 13:08
 66/75 anonim ***** válasza:
75%

59: ", én nagyon unom, hogy otthon változatosság hiányában, mindig 4-5 féle étel váltakozik"

És miből gondolod, hogy mások is csak ennyifélét főznek...????

Elég elővenni egy régi magyar szakácskönyvet... többszáz féle étel van benne!

2021. júl. 10. 13:29
 67/75 anonim ***** válasza:
73%
Mert finomak. Nálunk pont tegnap volt diós tészta, holnap meg rántott dolgok lesznek. Rántott hús, rántott csirke, rántott sajt, rántott hagymakarika. Jövő héten tervezek paprikás krumplit is valamelyik nap. Múlt hétvégén meg rakott zöldbabot csináltam, és isteni lett. Mi szeretjük az ilyen "régi" ételeket, mert finomak és laktatóak is.
2021. júl. 10. 19:08
 68/75 anonim ***** válasza:
68%
Előző vagyok. De főzök sokfélét, nemcsak 6-7 ételfélét főzök állandóan. Változatosan főzök, és mindent belerakok az ételbe, ami bele kell. Ezt hívják egészséges táplálkozásnak, nem azt, hogy füvön, meg nyers zöldségen élsz. Az emberi szervezetnek ugyanis mindenre szüksége van; húsra, halra, zöldségre, gyümölcsre, még zsírra, cukorra és sóra is, különben nem tudna működni. Kedves kérdező, neked agyadra mentek az influenszerek, meg a sok napsütés, ami "munka" közben ér. Szerintem inkább hallgass el, mert itt mindenki rajtad röhög.
2021. júl. 10. 20:20
 69/75 anonim ***** válasza:
73%
Mar bocs, de nem mi vagyunk hulyek, hogy regi kajákat eszunk, hanem ti, hogy nem esztek. A rantott hus egy klasszikus, ezt nem lehet megunni. Pont a kaja tema nem az, ahol évente be kell újítani, es a regi dolgokat (receptek) a kukába dobni. Akkor megis mit ettetek nap mint nap?
2021. júl. 10. 21:12
 70/75 anonim ***** válasza:
78%
#69 évente 1x ha eszek rántott húst mióta külön élek a családomtól. alapvetően utálom a rántott dolgokat. otthon kb minden másnap rántott akármi volt
2021. júl. 10. 23:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!