Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért főznek még mindig az...

Miért főznek még mindig az emberek (fiatalok) régi ételeket?

Figyelt kérdés

Nekem mar anyukam sem fozott gyerekkoromban ilyesmiket, hogy toltott paprika, rakott krumpli, rantott hus (semmilyen rantott etel nem volt szinte soha), grizes teszta stb, ilyenek mindig nagyszuloknel voltak maximum. Annyira nem bantam, mert mondjuk naluk megettem oket, de annyira nem szerettem regen sem ezeket a kajakat, anyukam sokkal jobbakat csinalt otthon, ugyhogy nem hianyoztak, nehany etelt pedig ma mar felnott fejjel nem is ertek. (Cukros kaposztas teszta, krumplis teszta (egy koret egy masik korettel kb), grizes teszta, foleg ezeket nem.)

Felnottkent altalaban internetrol nezunk ki valami jo receptet, illetve van 1-2 szakacskonyvunk, amiben erdekes, egeszseges etelek vannak. Annyifele konyha van a vilagon, annyi alapanyag, megis FB csoportokban es itteni valaszokban is mindig azt latom, hogy az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi, amik raadasul nem is olyan jok, semmilyen szempontbol.

Amiket mi fozunk, azok sem sokkal dragabbak, nem homart eszunk vadhussal, atlagos alapanyagok, csak jobb receptek.

2021. júl. 9. 19:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
97%
Mert finomak, attól hogy neked nem ízlik, még ehetem, nem?
2021. júl. 9. 20:11
 2/75 anonim ***** válasza:
97%
Az #1 már megelőzött. Mert finomak, és kész, kit érdekel, hogy mennyire régi? Akkor pizzát (vagy mittudomén, amit szeretsz) se egyél, mert az a 18. században lett kitalálva, és akkor fújmár.
2021. júl. 9. 20:15
 3/75 anonim ***** válasza:
95%
Ha neked jó a netről lenézett avokádós pirítós akkor edd azt, de én maradok a húslevesnél, rántott húsnál, semmi bajom velük.
2021. júl. 9. 20:17
 4/75 anonim ***** válasza:
95%
Mert szerintem sokak úgy nevelkednek, hogy ezek az ételek nekik alap ételek, és szeretik is azokat. Pl. nekem is, anyukám annyiszor csinált töltött paprikát, rakott krumplit kiskoromban, meg minden másfajta ételt, hogy én is szeretem, és sosem fogom ezeket kiszedni a kedvelt ételeim közül. Nincs semmi baj ezekkel az ételekkel. Persze mindig jó új és új dolgokat kipróbálni, de a régebbieket sem kell eldobni.
2021. júl. 9. 20:19
 5/75 anonim ***** válasza:
95%

A régi klasszikus standard ételek nem véletlenül lettek úgy kitalálva ahogy, nem véletlenül formálta őket olyanra az idő, és az ízlés, amilyenek lettek.

Az alapanyagok, ízek, eljárások, felhasznált textúrák, tápanyagok, stb, ezek mind kiegészítik egymást, hangsúlyozzák egymást, harmonizálnak egymással.

Persze kell hozzá némi jó ízlés, érettség, és ráhangolódás, hogy az ember megtanulja ezt értékelni.

Baromi nehéz valóban jó új ételt kitalálni!

Persze össze lehet gányolni mindenféle dolgot, és egy nem kiforrott, nem beérett ízlésű ember akár még "jónak" is érezheti, de attól ez még csak egy szubjektív vélemény, lehet, hogy 1 millióból csak 1 gondolja ezt róla, a többinek meg ehetetlen.

Vagy az anyaghasználat miatt, vagy ami mostanában elkeserítően dübörgő divat lett, a végletekig lebutított primitív hülyebiztos receptek használata, ami szánalmas, és igénytelen.

Linkelhetnél néhány kedvelt receptet, hogy mitől kéne elájulni!

2021. júl. 9. 20:26
 6/75 anonim ***** válasza:
95%
Mi az, hogy regi etel? Mondjuk a kancatejbol erlelt kumisz? Arpad es a 7 vezer meg ilyet fogyasztott - ez mar eleg regi? :)))
2021. júl. 9. 20:31
 7/75 A kérdező kommentje:
5# Ok, akkor kulonboztessunk meg mondjuk egy toltott kaposztat (ezt pl pont szeretem, de evente 1-2 alkalommal eleg) mondjuk egy grizes tesztatol, mert az elobbire meg talan igaz, hogy jol passzolnak egymassal az izek es a texturak, de utobbi nekem tipikusan olyan kaja, hogy hm, a teszta olcso, a griz olcso, rakjuk ossze oket, meg akkor mar rakjunk ra lekvart, mert az ugyis mindig van otthon szinten. (Ugye regen mindig foztek otthon.) Annal egyaltalan nem mondanam, hogy barmelyik osszetevoje illene a masikhoz. Ugyanez igaz a makos tesztara is. Es rendben van, nyilvan nagyszuleink, dednagyszuleink koraban epp olyan idoszak volt, hogy abbol kellett megoldani az etkezest, amit epp talaltak, csak hat, ize, ma mar nem igy van a legtobb helyen :D
2021. júl. 9. 20:32
 8/75 anonim ***** válasza:
92%
Fogd már fel hogy ami neked nem ízlik, másnak kedvence is lehet.
2021. júl. 9. 20:34
 9/75 anonim ***** válasza:
97%

Regen alig volt elerheto a legtobb 'erdekesseg' ... leginkabb azt ettek amit a kornyezetukben talaltak, vagy megtudtak termelni. Regen nem volt spanyol narancs es madagaszkari vanillia. Orultek ha so akadt.

Regen leoltek a vadkant es a szarvast, aztan megettek tuzon sutve. :)))

2021. júl. 9. 20:35
 10/75 anonim ***** válasza:
39%
Haboru utan ettek ilyen szarokat mint a krumplis teszta es a testvere a grizes teszta ... de akkoriban nem volt mas. Nem volt szeletelt bacon es tuzon keszult csulok kometa modra :D
2021. júl. 9. 20:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!