Miért főznek még mindig az emberek (fiatalok) régi ételeket?
Nekem mar anyukam sem fozott gyerekkoromban ilyesmiket, hogy toltott paprika, rakott krumpli, rantott hus (semmilyen rantott etel nem volt szinte soha), grizes teszta stb, ilyenek mindig nagyszuloknel voltak maximum. Annyira nem bantam, mert mondjuk naluk megettem oket, de annyira nem szerettem regen sem ezeket a kajakat, anyukam sokkal jobbakat csinalt otthon, ugyhogy nem hianyoztak, nehany etelt pedig ma mar felnott fejjel nem is ertek. (Cukros kaposztas teszta, krumplis teszta (egy koret egy masik korettel kb), grizes teszta, foleg ezeket nem.)
Felnottkent altalaban internetrol nezunk ki valami jo receptet, illetve van 1-2 szakacskonyvunk, amiben erdekes, egeszseges etelek vannak. Annyifele konyha van a vilagon, annyi alapanyag, megis FB csoportokban es itteni valaszokban is mindig azt latom, hogy az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi, amik raadasul nem is olyan jok, semmilyen szempontbol.
Amiket mi fozunk, azok sem sokkal dragabbak, nem homart eszunk vadhussal, atlagos alapanyagok, csak jobb receptek.
Ezt a grízes tésztás indoklást kb. ugyanígy rá lehet húzni mondjuk az olasz tészták legalább felére!
Arra is, amit az egész világon ismernek!
Szóval... még mindig várok néhány linket, valamitől essen már le az állam, vagy történjen már valami, mert már nagyon kíváncsi vagyok! :)
10 Igen, de most is eszik oket rengetegen. Suliban menzan 20 eve amikor altalanos iskolas voltam, meg ez volt a menu, grizes teszta, makos teszta, krumplis teszta, tokfozelek, cipotalp husszelet valami undorito gyumolcsos szoszban. Akkor se volt mar haboru, se altalanos szegenyseg, plane nem Budapesten.
A tobbi kajaval csak az a baj, hogy nehez, zsiros, olajos etelek, amik nem esnek jol a szervezetnek, ezeket ha valamelyik izlik is, csak mertekkel fogyasztom. (Parom szokott hazamenni es foz az anyukajanak karacsonyi menut, olyankor csinal pl ilyen hagyomanyosabb eteleket neki, es szokott belole hozni, meg neha eszebe jut, hogy nalunk is legyen valami es ennyi.)
11 Azert egy fokhagymas paradicsomszos jobban passzol egy tesztahoz, plane mivel ket kulonbozo dolog, kulonbozo tapanyagok, a teszta meg a griz meg gyakorlatilag majdnem ugyanaz, csak mas formaban. Mintha tojasrantottat ennek tukortojassal kb...
Keresek majd linkeket, kicsit kesobb.
Végtelenül szánalmas, kispolgári nyugatmajmolás az interneten talált recepteket idolizálni, a magyar konyhát pedig ezzel szembeállítva lenézni. A legnagyobb gasztronemzeteknél a kisvendéglőtől kezdve a csúcséttermekig a helyi konyha remekei jönnek szembe, nem a surf 'n turf meg az acai+goji bogyó smoothie.
Ilyeneket elitnek csak a tizenéves instagrampicsák gondolhatnak. Meg ezek szerint az említett instagrampicsák anyukái.
A kérdező nem ismeri az "ízlések és pofonok" kezdetű mondást..
Meg azt se, hogy de gustibus non est disputandum...
17: telitalálat! :-DDDD
Pedig én abszolút nyitott vagyok az újdonságokra, és elég ritkán főzök hagyományos kajákat. De ha rokonsághoz, látogatóba megyünk ezer örömmel eszem a hagyományos ételeket!
Egyetértek én is, csak én nem akartam ilyen konkrétan tovább oltani a kérdezőt xD
Ms. Kamu elit asszonyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!