Miért főznek még mindig az emberek (fiatalok) régi ételeket?
Nekem mar anyukam sem fozott gyerekkoromban ilyesmiket, hogy toltott paprika, rakott krumpli, rantott hus (semmilyen rantott etel nem volt szinte soha), grizes teszta stb, ilyenek mindig nagyszuloknel voltak maximum. Annyira nem bantam, mert mondjuk naluk megettem oket, de annyira nem szerettem regen sem ezeket a kajakat, anyukam sokkal jobbakat csinalt otthon, ugyhogy nem hianyoztak, nehany etelt pedig ma mar felnott fejjel nem is ertek. (Cukros kaposztas teszta, krumplis teszta (egy koret egy masik korettel kb), grizes teszta, foleg ezeket nem.)
Felnottkent altalaban internetrol nezunk ki valami jo receptet, illetve van 1-2 szakacskonyvunk, amiben erdekes, egeszseges etelek vannak. Annyifele konyha van a vilagon, annyi alapanyag, megis FB csoportokban es itteni valaszokban is mindig azt latom, hogy az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi, amik raadasul nem is olyan jok, semmilyen szempontbol.
Amiket mi fozunk, azok sem sokkal dragabbak, nem homart eszunk vadhussal, atlagos alapanyagok, csak jobb receptek.
Ennyi erővel miért hallgatnak az emberek még mindig klasszikus, vagy épp 2000 előtti zeneszámokat? Miért járnak operába, színházba? Hisz mind "lejárt" és idejétmúlt, ma már a mosógép meg az auto tune a menő...
Ja, hogy nincs két egyforma ember a világon, és épp így nincs két egyforma ízlés sem? Hogy mik nem léteznek, felháborító, hogy nem hagyta még mindenki hátra a pörköltet a konfitáltszuvidáltsztörfráj kacsáért, ami garantáltan mindenmentes, hisz a só és a cukor a sátán jelképe ugyebár.
En most a mindennapi, otthoni etkezesrol beszelek, nem arrol, hogy etteremben, meg a rokonoknal ki mit eszik. Etteremben en is rendelek siman egy ciganypecsenyet, otthon eszembe sem jutna egy atlag hetfo este ilyet vacsorazni, hogy aztan masnap egy tanyer porkoltet vagjak be, utana egy adag jokai bablevest, aztan rakott krumplit... Aztan a negyedik nap meg mehetnek tappenzre, mert nem tudnek begurulni a munkahelyemre.
De ezek mondjuk meg tapanyagok szempontjabol nem a legrosszabb etelek, de akkor vegyunk egy ilyen etrendet, hogy reggelire ket szelet lekvaros kenyer, ebedre makos teszta, vacsorara meg megint csak mondjuk majkremes kenyer... kozben ilyen-olyan udito, peksutemeny, stb. Mondjuk ezzel elkanyarodunk a regi etelektol, de mindegy, mert ez is erdekes tema, mennyire leszarja mindenki, mit eszik amugy, aztan csodalkozik, hogy semmi energiaja nincsen, faradt, pattanasos, mittudomen :D Kozben egy rakas ilyen idegesito allapotot meg lehetne oldani odafigyelo taplalkozassal.
És miért érzel kényszerítést, hogy erről másoknak oszd az észt...???
Ízlések és pofonok...
Senkit nem érdekel, hogy neked mire van időd, vagy gusztusod...
Na erre mondják azt, hogy nyitott szájjal a f...erdőbe.
Sznobkodó kérdező nem talál partnert a baromságaihoz.
Ez örömmel tölt el! 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!