Miért főznek még mindig az emberek (fiatalok) régi ételeket?
Nekem mar anyukam sem fozott gyerekkoromban ilyesmiket, hogy toltott paprika, rakott krumpli, rantott hus (semmilyen rantott etel nem volt szinte soha), grizes teszta stb, ilyenek mindig nagyszuloknel voltak maximum. Annyira nem bantam, mert mondjuk naluk megettem oket, de annyira nem szerettem regen sem ezeket a kajakat, anyukam sokkal jobbakat csinalt otthon, ugyhogy nem hianyoztak, nehany etelt pedig ma mar felnott fejjel nem is ertek. (Cukros kaposztas teszta, krumplis teszta (egy koret egy masik korettel kb), grizes teszta, foleg ezeket nem.)
Felnottkent altalaban internetrol nezunk ki valami jo receptet, illetve van 1-2 szakacskonyvunk, amiben erdekes, egeszseges etelek vannak. Annyifele konyha van a vilagon, annyi alapanyag, megis FB csoportokban es itteni valaszokban is mindig azt latom, hogy az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi, amik raadasul nem is olyan jok, semmilyen szempontbol.
Amiket mi fozunk, azok sem sokkal dragabbak, nem homart eszunk vadhussal, atlagos alapanyagok, csak jobb receptek.
40 Fizikai munkat vegzek, ha ezert kerdezed, epp ezert is fontos, hogy olyan eteleket egyek, amik tenyleg adnak energiat, nem pedig eltelitenek. (De a szellemi munkahoz is ugyanez kellene, puffado teli hassal gondolkodni sem lehet.)
Es nem szoktam az internetre posztolni kepeket arrol, hogy mit eszem. Ezek a kajak masoknal jol neznek ki, de az en kedvenc zabkasam pl ugy nez ki, mint egy tanyer cement, nem eppen Instagram-kompatibilis, de benne van, ami kell egy hasznos reggelibe.
én pl imádom a grízes tésztát, de szigorúan csak házi baracklekvárral. ennek ellenére én magam sose készítettem még. viszoinylag ritkán csinálok magyar kajákat (nem Mo-n élek, párom se magyar), csirkepaprikást, slambucot szoktam, mégritkábban rakottat. töltött paprikát és káposztát még sose csináltam, de nagyon szeretem minndkettőt.
"az emberek kb ugyanazt a 6-7 regi kajat eszik es ennyi"
ilyen em azt eszik, néha felcserélik a sorrendet. ilyen rántott hús, paradicsomos spagetti szintű 0 erőbefektetéses kaják. nem értem hogy lehet így egy életet leélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!