Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Húsevőként mi a véleményed a...

Húsevőként mi a véleményed a vegánokról?

Figyelt kérdés
Szavazz és fejtsd ki, hogy miért.

2022. okt. 20. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
76%

"Persze lehet erre mondani, hogy mi emberek vagyunk és nem muszáj megennünk a húst, de azért nehezen lehetne megoldani egy egész világ étkezését növényi eredetű dolgokkal."

Nem, ők éppen azt állijuk hogy csak, növényi eredetű táplálékkal is jóllaknánk. Mivel sok termőföldet elvesz a csak haszonállatoknak szánt termény.

2022. nov. 8. 12:18
 62/77 anonim ***** válasza:
50%
*alítják
2022. nov. 8. 12:19
 63/77 anonim ***** válasza:
17%

Én pont az elveikkel nem értek egyet. Az állatoknak már lassan több joga lesz mint az embernek... majmok bolygója. 🤨

Amúgy az étkezésükkel semmi bajom, sok jó receptet lestem már el és próbáltam ki tőlük.

Ha nem lenne az egész mögött ez az agymosás, akár még át is térnék növényi étrendre. De ezt ilyen formában nem támogatom. Pl. Jóga, hinduizmus, reinkarnáció, állati bálványok, spiritualizmus stb. is terjed a vegán étkezés mellé. Borzalom! Ne hozzuk már be ennyire az ázsiai kultúrát!

2022. nov. 8. 12:20
 64/77 anonim ***** válasza:
16%
Én egyetértek az elveikkel és csinálnám is, de nem tehetem meg.
2022. nov. 12. 09:11
 65/77 anonim ***** válasza:
83%
64. Ellenezné a család, vagy miért nem?
2022. nov. 12. 09:58
 66/77 anonim ***** válasza:
78%

Jókat mosolyogtam a kommenteken.

Először is, persze mindenevőként lehetőség adódik arra, hogy mindent megegyünk. Állatot, állati származékot, gabonát, magvakat, hüvelyeseket, rizst stb, stb...

Viszont az életben maradáshoz nem szükséges minden. A hús bizonyítottan nem.

A B12 vitamint mással is belehet vinni. (Sörélesztőpehely)

Vegánkênt kevésbé vagyok szűk látókörű, úgy gondolom.

Magam nem eszem állatot, de ha tudom, hogy valaki saját kis tanyáján tart, kinevelni és úgy vágja le az egészen más, mint ami megy egy vágóhídon. Ketrecekben, összezsúfolva tartják az állatokat. Saját szarukban fekszenek, egymást össze nyomva.

Persze, ne legyen annyi joguk, mint egy embernek, de azért igenis megérdemlik, hogy normális életet, környezetet biztosítsanak nekik addig, amíg élnek.

Csak sajnos az ember mohó teremtmény. Mindig több és több hús kell. Nem győzik megtermelni a gazdák, így kitalálták ezt a gyilkos üzemet.

Igaz ez mindenféle állatokat feldolgozó baromságra.

A kis csibék, akik nem tojónak születnek, egy napos korukban mennek a darálóba.

Sajnos ezt sokan nem tudják.

Én emiatt nem vagyok hajlandó húst enni. Borzalom.

De tudom ajánlani a Domiont, fent van a youtubeon. Dokumentum film.

Nem azt mondom, legyen vegán az egész világ. De ha már egy kicsit is változtatnának az egész helyzeten az állatok tartásával kapcsolatban, ennyire nem lenne szörnyű.

2022. nov. 15. 21:37
 67/77 anonim ***** válasza:
23%
az álaltoknak nincs ilyen fejlett érzékelésük, nem látják be mivel jár a sérülésük, nincsenek tisztában vele hogy meg fognak halni. ez a hatalmas megszemélyesítés amit ráhúztunk, csakis a mi hibánk
2022. nov. 15. 21:45
 68/77 A kérdező kommentje:
67: igen, ezzel sokan nyugtatják magukat, persze mindenféle megalapozottság nélkül. "Ezt beszélik..."
2022. nov. 16. 08:29
 69/77 Kólauborkával ***** válasza:
83%

Én sem értek egyet azzal, hogy az állat nem tudja meg fog halni.

Több vidéki ismerősöm van, mondták már, hogy az állat azt is tudja, hogy épp meghalni megy amikor viszik vágni.

Amikor beteg volt a kutyum ő is elbújt meghalni, de szerencsére megtaláltuk, így az orvos ellátta és nem halt meg, akkor.

Az is értelmes élőlény, nem tudom miért ne tudná, hogy meghal, szerintem gyökereiben halna ki az a faj, ami a saját halálát nem ismeri fel…

2022. nov. 16. 08:35
 70/77 anonim ***** válasza:
13%
ostobák
2023. jan. 23. 11:01
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!