Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Húsevőként mi a véleményed a...

Húsevőként mi a véleményed a vegánokról?

Figyelt kérdés
Szavazz és fejtsd ki, hogy miért.

2022. okt. 20. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
82%
akinek nem elég a gumós zápfog, vagy több évezredes múltbeli szokások bizonyítéknak, úgy is hajthatatlanok. élünk itt olyan régóta hogy mostmár eldönthetik sokan milyen étrenden akarnak lenni ha körülményeik és a pénztárcájuk engedi, aztán tartják magukat hozzá ha lemagyarázza más nekik a csillagokat is az égről. kicsit olyannak tűnik ez mint a vallás, hit kérdése. én tiszteletben tartom őket. csak azzal nem értek egyet hogy olyan szintre próbálják formálni, hogy csak nekik kedvezzen, tehát hangoztatják hogy nem kell húst enni. persze, semmi sem muszáj csak meghalni végülis, de attól még pl. ahogy írták is a bétizenkettőjük nem lesz meg segítség, trükközés nélkül. aztán ki tudja milyen tényeket tár még fel a tudomány az étrendet illetően a jövőben... ahogy örök háborúban áll a zsír vs. étolaj, vagy a nagy dózisú C-vitamin kérdése...ezeken is kettős mérce volt gyerekkoromban, és most több évtizeddel később is ugyanúgy nyitott kérdések
2022. nov. 7. 19:57
 52/77 anonim ***** válasza:
82%
Amig nem kekeckedik velem vagy probalja ram eroltetni a dolgait ok. Van egy ketto ismerosom akivel kavezni sem lehet Mar elmenni mert csak szitkozodnak ha valaki normal tejet iszik vagy valamit eszik Ami nem vegan
2022. nov. 7. 20:49
 53/77 anonim ***** válasza:
100%

52. Na pont erről a bizonyos beszélgettünk egy másik kérdésben.

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..

11,12,13,14,15

2022. nov. 7. 21:10
 54/77 anonim ***** válasza:
100%
*kekeckedésről
2022. nov. 7. 21:11
 55/77 A kérdező kommentje:

Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük.

Nem akarok kötekedni, az egész kérdest ugy terveztem hogy nem válaszolok, de ahogy ezt beírtam pár kommenttel feljebb megállt a tudomány, és csak a vegánok szidása megy.

2022. nov. 7. 21:20
 56/77 anonim ***** válasza:
28%

"Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük."

Igen, az is természetes, meg az állatok tenyésztése és levágása is.

2022. nov. 7. 21:23
 57/77 anonim ***** válasza:
28%
lehet csapdákat is alkalmazni :D valamiért nagyon mániád ez a fegyverrel lelövöm. esetleg háziasított álattartás fogalma? kicsit régóta ismert és alkalmazott okosság már. sőt, feszegetve kicsit a határokat, már műhúst is csináltak tudósok amihez még állat sem kell
2022. nov. 7. 21:24
 58/77 anonim ***** válasza:
78%

"Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük."

Ha a konyha/böllérkést is fegyvernek tekintjük, akkor igen.

2022. nov. 7. 21:25
 59/77 anonim ***** válasza:
100%

"lehet csapdákat is alkalmazni :D"

Persze hogy lehet, de attól még nem föltétlenül pusztul az állat.

2022. nov. 7. 21:31
 60/77 anonim ***** válasza:
88%

Amíg nem akarnak erőszakosan téríteni, addig semmi bajom velük. Végül is meg tudom érteni az érveiket is. Én szeretem a húst, nekem hiányozna és valahogy nekem olyan természetes az, hogy az állatokat azért tartják, hogy végül az asztalunkon végezze. A vadonban sem lelkiznek az állatok, amikor megeszi az erősebb a gyengébbet, sajnos ez ilyen. Persze lehet erre mondani, hogy mi emberek vagyunk és nem muszáj megennünk a húst, de azért nehezen lehetne megoldani egy egész világ étkezését növényi eredetű dolgokkal.

Egyébként én is voltam már vegán étteremben és nagyon finomakat ettünk, szóval látok benne lehetőséget, hogy a jövőben visszább szorítsa az ember a húsfogyasztást. Már az is jó, ha csak heti 1-2-szer eszik húst az ember. De ezt akkor lehetne elérni, ha olcsón elérhetők lennének finom alapanyagok, nem íztelen szója meg egyebek, mert akkor nehéz lesz lemondani a húsról.

2022. nov. 8. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!