Húsevőként mi a véleményed a vegánokról?
52. Na pont erről a bizonyos beszélgettünk egy másik kérdésben.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..
11,12,13,14,15
Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük.
Nem akarok kötekedni, az egész kérdest ugy terveztem hogy nem válaszolok, de ahogy ezt beírtam pár kommenttel feljebb megállt a tudomány, és csak a vegánok szidása megy.
"Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük."
Igen, az is természetes, meg az állatok tenyésztése és levágása is.
"Tehát akkor a "mindent kell ennünk hogy egészségesek maradjunk" kijelentést úgy kell elképzelni, hogy az a természetes, hogy fegyverrel vadásszuk le az állatot és sütőben megsütjük."
Ha a konyha/böllérkést is fegyvernek tekintjük, akkor igen.
"lehet csapdákat is alkalmazni :D"
Persze hogy lehet, de attól még nem föltétlenül pusztul az állat.
Amíg nem akarnak erőszakosan téríteni, addig semmi bajom velük. Végül is meg tudom érteni az érveiket is. Én szeretem a húst, nekem hiányozna és valahogy nekem olyan természetes az, hogy az állatokat azért tartják, hogy végül az asztalunkon végezze. A vadonban sem lelkiznek az állatok, amikor megeszi az erősebb a gyengébbet, sajnos ez ilyen. Persze lehet erre mondani, hogy mi emberek vagyunk és nem muszáj megennünk a húst, de azért nehezen lehetne megoldani egy egész világ étkezését növényi eredetű dolgokkal.
Egyébként én is voltam már vegán étteremben és nagyon finomakat ettünk, szóval látok benne lehetőséget, hogy a jövőben visszább szorítsa az ember a húsfogyasztást. Már az is jó, ha csak heti 1-2-szer eszik húst az ember. De ezt akkor lehetne elérni, ha olcsón elérhetők lennének finom alapanyagok, nem íztelen szója meg egyebek, mert akkor nehéz lesz lemondani a húsról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!