Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Húsevőként mi a véleményed a...

Húsevőként mi a véleményed a vegánokról?

Figyelt kérdés
Szavazz és fejtsd ki, hogy miért.

2022. okt. 20. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/77 anonim ***** válasza:
44%
10. Ja, mert mi csak húst eszünk hússal. 😂
2022. okt. 20. 16:54
 12/77 anonim ***** válasza:
54%

Megértem őket, áldozatot hoznak az állatvilág erdekeben hogy valami jót tegyenek. De magamat viszont nem értem, úgy imádom az összes állatot, egytol-eggyig néha mégis képes vagyok húst enni:/

Mellőznöm kéne, asszem...

2022. okt. 20. 17:35
 13/77 anonim ***** válasza:
80%
én elfogadom őket, egyenek amit szeretnének, vannak nagyon változatos ötleteik, de azon múltkor kiakadtam hogy egy vegán kijelentette hogy ő ugyanilyen párt is keres, konkrétan úgy fogalmazott hogy neki nem kell "dögevő"... szóval valakinél már csak azért is hátrányos megkülönböztetésben vagyok mert merészelek enni húst, ezt úgy nem annyira tartom okénak
2022. okt. 20. 19:20
 14/77 anonim ***** válasza:
84%
->folyatom, 13-as vagyok mikor látok példát vegán ismerősömnél hogy igenis lehet együtt élni különbözőként is, párjának megfőzi a bolognait vöröslencséből, párjának pulykából
2022. okt. 20. 19:21
 15/77 anonim ***** válasza:
80%
*magának lencséből
2022. okt. 20. 19:22
 16/77 anonim ***** válasza:
35%
Létezik egy ún. B12 nevű vitamin, ami a vitaminok közül egyedülálló módon csak állati eredetű élelmiszerekben - húsban, májban, tejben, stb. - található meg. A hiánya maradandó idegrendszeri károsodást okozhat, ami megnyilvánulhat részleges vagy teljes látás- vagy hallásvesztésben, esetleg mozgáskorlátozottságban. Persze ha a vegánok ezt akarják, engem nem zavar, de a normális embereket ne akarják ennek kitenni!
2022. okt. 21. 08:26
 17/77 anonim ***** válasza:
28%

Függetlenül az egész vegán kérdéstől, miért ne lehetne valakinek ez fontos a párválasztásban? Ha én nekem nem jönnek be a szőkék, akkor qrva anyámat, amiért hátrányos megkülönböztetésben részesítem őket? :D

Hány vak, süket vagy rokkant vegánt láttál már? :D

2022. okt. 21. 09:19
 18/77 anonim ***** válasza:
79%

Az állatvédő vegánok érveivel nem értek egyet. 1. Az ember mindenevő, vegyes táplálkozásra van szüksége. 2 A természet egész körforgása arra épül, hogy az élőlények elfogyasztják egymást. Az állat megevése nem egyenlő az állat kihasználásával, illetve ez egy szükséges dolog. Emellett fontos az állatok tisztelete, a felelős állattartás, az, hogy feleslegesen, a luxus kedvéért ne legyenek elpusztítva, de semmi kifogásom az állatok megevése ellen. Számomra az állatok és a környezet tisztelete pl azt jelenti, hogy kerülöm az ételpazarlást, nem vásárolok a szükségleteimet meghaladóan, ha mégis ki kell dobni ételt, elviszem a közösségi komposztálóba.

Aki egészségügyi okból, pl sokféle allergia vegetáriánus vagy vegán azt természetesen megértem, két évig én sem ettem húst és tejterméket egy fertőzés után, mert nem kívántam, éreztem, hogy nem tesz jót. Azóta eszem húst, de nagyon keveset, illetve halat, tojást, joghurtot, sajtot, de tejet továbbra sem.

2022. okt. 21. 09:57
 19/77 anonim ***** válasza:
89%
A b12 vitamint a földben élő baktériumok termelik, az állatba is úgy kerül(ne), hogy a réten legelészik. De mivel nem ez történik az állatok is szintetikusan kapják meg. A b12 hiány nem csak a vegánoknál probléma, pótlása mindenkinek ajánlott.
2022. okt. 21. 11:03
 20/77 anonim ***** válasza:
97%

"Hány vak, süket vagy rokkant vegánt láttál már? :D"

Nem tudom, mert nem szoktam megkérdezni a vakoktól és süketektől, hogy vegánok-e :D

2022. okt. 21. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!