Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez hogy van? Az otthoni latte...

Ez hogy van? Az otthoni latte nem dobja meg a vérnyomásomat. Amit a büfében iszok latte megdobja 1000-rel.

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 09:35
 1/9 anonim ***** válasza:
22%

A latte az tej. Ha a büfés tej megdobja, akkor ott valami nagyon nincs rendben.

1000-rel nem dobhatja meg, nem élnéd tól.

tegnapelőtt 10:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Latte kávé
tegnapelőtt 10:12
 3/9 A kérdező kommentje:
A latte vagy caffè latte egy tejeskávé, amely egy selymes habréteggel van megkoronázva. Egy igazi latte egy vagy két adag eszpresszóból, gőzölt tejből és egy utolsó, vékony réteg tejhabból készül.
tegnapelőtt 10:13
 4/9 anonim ***** válasza:
16%

Caffè latte, illetve latte macchiato (tudom, az első az amit leírtál) kávéfajták, amiből a latte csak a tejet jelenti olaszul.

Csak a buta angolok azonosítják, hogy latte = kávéspecialitás.

Nem tudom a választ, pont fordítva lenne logikus, hogy saját dobja meg, ha tudod mit teszel bele, a büfében meg kitudja.

Milyen kávéból csinálod?

tegnapelőtt 10:21
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

Valószínűleg más benne a kávé.

Elvileg egy eszpresszó van benne. Így hiába tejes, habos, könnyednek tűnik, mégiscsak egy erős kávé van benne.

Otthon talán kevésbé erős a kávé, amit beleteszel. Vagy ha kapszulás, akkor az megint másfajta.

tegnapelőtt 11:19
 6/9 anonim ***** válasza:
19%
Na a buta lepontozóbarmok megint újat hallottak, így megalázva érzik magukat, és kompenzálnak. 😁
tegnapelőtt 11:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem tom, furcsa, mert én mindig úgy mondom, hogy kérek egy láttét. Még egy büfés, pincér se adott kávé helyett csak tejet.
tegnapelőtt 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a köznyelvben egyszerűsödnek a dolgok, és adott környezetben mindenki tudja, mire gondolunk.

Nekem sem adtak 30 éve az iskola büféjében kakaóport vagy kakaóbabot, amiokr kakaót mondtam, holott a zacskón "kakós tej" volt.

Meg a kocsmában sem hívják lakótestületi megbízottat, ha egy házmestert kérek.

tegnapelőtt 12:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez valószínű nem a tejem múlik.

De az is lehet csak placebo mert kávé koffeint tartalmaz.

tegnapelőtt 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!