Gyerekkorunk finomságai. Miket ettél régen, amit ma már nem? Milyen "retro" fiomságokra emlékszel, amiket ma már nem kapni?
Múltkor szóba került munkahelyemen a Tutti-frutti cukorka, úgyhogy kiváncsiságból rákerestem itt az oldalon, és rá kellett döbbennem, hogy a mai "fiatalok" azt se tudják mi az... pedig én se vagyok még öregasszony. :)
Nektek milyen emlékeitek vannak eltűnt finomságokról, és mikorról?
20 éves vagyok, tuti frutti cukrot, még ismertem gyerekkoromból, krumplicukrot is, bár azt valóban nem látok sehol. A diánnás cukrot ellenben a mai napig szoktam venni alkalomadtán, általában CBA-kban lehet kapni...
Régen volt valami citromos - vaniliás jégkrém, én azt szerettem nagyon, vaniliás volt belül, kívült citrom borítással. Akkor volt a citromos cornetto amit szintén kivontak a forgalomból és sajnos a citromos fantát is.
Kakasos nyalókát és cumisüvegbe csomagolt cukrot láttam kirakodóvásárban. Azokat szerettem gyerekkoromban (33L). Néha látok cigirágót is.
Én a krémtúrókat sajnálom, és volt egy kocka alakú dobozban citromos és epres joghurthab, azok nagyon jók voltak. Amik most vannak helyettük, hasonló néven, sajnos köszönőviszonyban sincsenek.
Párom nagy kedvence volt állitólag a joghurthab.Én nem ettem ilyet de ő nagyon szerette. Pedig 3hó van köztünk.
Krumplicukrot én szeretem nagyon,a CBA-ban lehet kapni:)
Citromos fanta is van asszem,de állitólag volt citromos Cola is.Coca Cola volt.. :D
25/L
Nekem egyik kedvenc csokim volt a táblás macis nugátos-mogyorós csoki, nem tudom, mi volt a neve. Narancssárga és arany csíkos csomagolása volt.
Leo jégkrém, amiből főleg a poharas volt a menő.
A tejport mi is ettük, mint ahogy valaki írta már előttem.
34/L
Joghurthab! Tééényleg, jajj de szerettem...
Túrókrém (az összekeverős, aminek alján van a lekvár) pedig egyszer régebben eltűnt egy jópár évre, aztán szerencsére újra kapni, de az a pár év teljes depresszióban telt :):)
Citromos kóla szerinte, nem olyan nagyon régi, pár éve még lehetett kapni.
10:55-nek: jelen esetben minden "retro"-nak számít, ami gyerekkori emlék, ha 5 éve volt, akkor 5, ha 25, akkor 25. :)
10:55 vagyok
de jó, újra kapni. köszönöm :) azt hiszem be is szerzek belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!