Gyerekkorunk finomságai. Miket ettél régen, amit ma már nem? Milyen "retro" fiomságokra emlékszel, amiket ma már nem kapni?
Múltkor szóba került munkahelyemen a Tutti-frutti cukorka, úgyhogy kiváncsiságból rákerestem itt az oldalon, és rá kellett döbbennem, hogy a mai "fiatalok" azt se tudják mi az... pedig én se vagyok még öregasszony. :)
Nektek milyen emlékeitek vannak eltűnt finomságokról, és mikorról?
Tök jó kérdés! :)
Amikor egészen pici voltam a szomszéd bácsi mindig krumplicukrot hozott. Tördelt volt egy zacsiban, kb mint a kövek úgy néztek ki. Olyat sem láttam sehol azóta sem.
Ja és szerintem sem a Márka Meggy és sem a Traubiszóda nem az igaziak már. Nem ugyanaz, mint ami volt.
De én inkább hangulatokra emlékszem... plö pont a múltkor gondolkoztam, hogy amikor én voltam fiatal, a dobozos üdítő ritkaság számba ment és sokan gyűjtöttük az ilyen üdítők dobozait. Dobozos üdítőt ugyan lehet kapni, de ha iszom valahogy az érzés... AZ az érzés, hiányzik belőle.
10:29es vagyok megint:
Dianás cukorka... ezt meg a nagyanyám adta folyton, de olyat sem láttam már rég.
Meg osztálytársakkal általánosban folyton olyan tejport ettünk/vettünk a sarki közértben, ami picike zacsiban volt. Erre volt pénzünk jobbára, de ilyet sem láttam már nagyon rég.
Viszont a limo port és a kojek nyalókát örömmel találtam meg újból a polcokon pár éve és ugyanolyanok! :D
33N
:) Tényleg jó kérdés.
Ezeknek nagy részét lehet kapni még ma is, de már tényleg nem ugyanolyanok. (Olyan nagydarab krumplicukrot én pl. búcsúkban szoktam látni vidéken, de nekem az sosem ízlett. :D A konzumszaloncukorral együtt...)
Leo jégkrém pl., amire emlékszem... De régen a párizsinak is más íze volt, a tesóimmal néha csak úgy magában ettük. :D
Hű krumplicukrot ma is kapni kirakodóvásárokon, meg kis falusi boltokban, de én azt betiltanám, annyira rossz. :D:D (bár az nem tördelt)
Dianás cukrot én fél éve találtam, annyira megörültem neki, hogy nem is mertem megenni, csak tartogattam.... amíg a macskám meg nem unta a dolgot és megette ő... :D
Dobozos üdítő annó még olyan menő volt, hogy asztali tolltartókat csináltunk belőle, perselyt, meg ilyeneket.
Elsőnek: Ez a zöldes csoki nekem is rémlik, de ötletem sincs hogy mi volt az. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!