Hentesnél milyen füstölt húst lehet venni? Gyorspácolta, vagy rendesen füstöltet (mint anno régen)?
Nálunk a hentesnél vannak olyan húsok, amiket ők füstölnek! Hátul az udvarban van a húsfüstölő üzem...
:)
Némi fürkészéssel lehet jó dolgokat találni, és nem is drágábban, mint a gyorspácolt sz@rok!
:D
én is piacon veszem a bevált füstöltáru kereskedőnél, illetve őstermelőnek van kiírva.
annak az árunak tökéletes a sózása, a füstölése, a kolbász is nagyon finom.
ott tudok venni normális húsos kolozsvári szalonnát,amit én magam úgy vágok fel , ahogy szeretem, nem az összeragadt
hártyavékony, nyúlós "bacon"
és minden vevőjének, ad egy falat kóstolót, abból amit kinézett magának...:))
remélem sikerül találnod egy tisztességes hentest.
üdv.
Ma már csak kisüzemek gyártanak hagyományos száraz sós tartósítású termékeket. (pl.én)
Lehet, hogy drágább minta a tacskó gazdaságos förmedvények, de megéri.
Ott a nedvességet (jóféle nitrites sóoldat) a húsba belepréselik(injektálják), majd 1-2 nap múlva füstölőgyantával "megfüstölik". 20-30% páclét fizetsz hús árában.
Ezzel szemben mi a nedvességet konyhasóval elvonjuk a húsból,(akár 2-3 hét), és a sóérett darabokat hideg akácfüstön 1-3 napig füstöljük.
A különbség? Hm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!