Milyen bort ajánlhatok a vendégnek az alábbi ételhez: Baranyai galuska endívia salátával?
Köszönöm! ☺
Nos, azért mert úgy gondoltam, hogy olyan bort szeretnék ehhez a kávétöltelékes,étcsokis tortához adni, amivel esetleg növelhetem az ízhatást. Úgy tudom, hogy magyar és francia hordókban érlelték 12 hónapig, testes, lendületes, gazdag beltartalmú, aszalt és erdei gyümölcsös jegyekkel bíró vörösbor, mely a tavalyi évben elég sok díjat meg is nyert úgy tudom. Szóval úgy gondoltam hogy rossz már nem lehet. 😅
Újfahordós érlelés, egzotikus jegyekkel kiegészülve.
Ezért gondoltam hogy jó választás lehet a csokoládés, kávés desszertemhez. Úgy gondoltam hogy ad egy kis pluszt a gyümölcsös jelleg a tortához, amitől esetleg még finomabb lehet. De ha rosszul érveltem, akkor azért elnézést kérek. Igyekszem úgy tanulni, ahogy azt a nagy könyv elvárja, de már elég sok bor tulajdonságait sikerült megjegyeznem, de még így sem érzem úgy, hogy olyan sokat tettem le az asztalra. Nem kóstoltam még sok olyan bort, melyek a fejemben megvannak, viszont ismerem a fajtajellegüket, vagy a jegyeiket. Ezalapján szoktam behatárolni hogy mennуire passzolhatnak. Ha cink, ha nem, egyenlőre ebből csak ennyit tudok nyújtani. :( :\
Szarvas tatár vadász mártással
Ehhez milyen bor illene?
Ja, igen. Supréme mártàs.
Nos, az egy világos rántás, amely szárnyas alaplével van felengedve.
@31: nem akartam belekötni, csak kíváncsi voltam, hogyan jött neked az ötlet :) Végülis egy tanninosabb vörösbort egy étcsokis desszerthez nem feltétlen szörnyű adni, tekintve, hogy az étcsokinak magának is van egy tannintartalma.
(Mondjuk az "újfahordós érlelés" boros körökben inkább menekülési rohamot vált ki, mintsem hogy egy vonzó dolog lenne, de néha - ritkán - még ez is tud jól elsülni.)
@32: így világos. És akkor valóban egy könnyed, legalább részben reduktív rajnai lenne jó hozzá. De a 2013-as verziója a Tavasznak egyszerűen túl öreg hozzá. Maradhat a Villa Tolnay Tavasz, de váltsunk 2015-ös verzióra, vagy ha időközben kijön, 2016-osra.
@33: Hmmm... merészebb húzásként mondjuk egy hordós érlelésű chardonnay. Lehet részben barique-os is. Hagyománnyosabban egy avarosabb-gombásabb aromákkal rendelkező pinot noir.
Nos, visszatekintgettem a vadászvacsorához és arra jöttem rá, hogy muszáj lenne feltennem ismét egy vagy több kérdést.:D
1. Rosé vadkacsamell konyakmeggy mártással
Ide miért félédes vörösbort ajánlottál?
Én ide egy Vietti'Perbacco' Nebbiolo Langhe (Piedmont, Italy) bort írtam.
2. A mézes-epres sabayonhoz fehérbort ajánlottál. Én ehhez az alábbit írtam: Grand Tokaji Late Harvest Sárgamuskotály 2014
Viszont nekem, pincér tanulónak úgy tanították, hogy vörösbor után TILOS fehéret ajánlani mert egy fémes, rossz íz keletkezne a vendég szájában. Most ilyenkor mi a helyzet? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!