Ti hogy készítitek a paprikás krumplit?! Hogy a legfinomabb?!
Nem éppen hagyományosan, gondolom le leszek érte megint pontozva.
Vörösborosan, gombával készítem, mindenféle hús nélkül. Kakukkfű, petrezselyem kerül bele. A férjemmel imádjuk így :)
Zsírban hagymát pirítok, rá a pirospaprikát, krumplit. Kevés vizet alá, amikor már majdnem puha, karikára vágott kolbászt teszek bele. Természetesen sót és borsot is. Ilyenkor teszek bele zöldpaprikát, paradicsomot is.
Nagyon ritkán teszek hozzá galuskát. (Ha kevés a krumplim.)
# 6
Dehogy! Jobb mint a hagymás steak!
Füstölt szalonna kiolvasztott zsírján (a töpörtyűt egy kis puha kenyérrel , némi kispórolt hagymaszelettel ,ha van erős paprikával elfogyasztjuk előételnek) megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amikor üveges hozzáteszem a hasábokra vágott krumplit,és azzal is pirítom egy kicsit amíg elkezd áttetszővé válni. Most jöhet rá a jóféle kalocsai házipaprika,a só,egy gerezd fokhagyma,egy darabka babérlevél,egy félbevágott paradicsom,és egy jó húsos zöldpaprika felkockázva. Jól összekeverem és felöntöm annyi vízzel ,hogy egy jó ujjnyira ellepje. Megkóstolom hogy elég sós e,felforralom,amikor lobog beleteszek egy arasznyi karikákra vágott házi füstölt kolbászt( ínség idején egy pár vékonyra karikázott virslit,hóvégén némi füstölt szalonna bőrt) és készre főzöm.
Ha nokedlivel esszük,azt mindig külön lében főzöm ki, leszüröm ,de nem öblítem le ,így nem szívja be a finom paprikás krumpli levét.Én így készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!