Mitől lesz egy paprikás krumpli a legfinomabb, ki hogy csinálja? Mit tegyünk bele?
hogy kinem mi a legfinomabb, nagyon relatív:)
mi húsos szalonnát olvasztunk kevés zsíron, majd azon dinszteljük meg a hagymát. rá jóminőségű pirosparika, egy kis víz, nehogy leégjen. bele a krumpli, 1-2 paprika paradicsom , utóbbi hámozva.annyi víz, hogy a krumplit éppen ellepje.
egy kis őrölt kömény. ha majnem puha a krumpli füstölt kolbászt teszünk bele kisebb darabokban, hogy ne menjen szét.ha vannak gyerekek akkor virsli is kerül bele.
jó sűrű szaftos, tartalmas szokott lenni.csak rázokatni kell, ne törjön össze a krumpli.
aki kér utólag tesz bele csípős paprikát.
Nekünk ez így nagyon finom, de lehet másnak másmilyen a legfinomabb:::))
én jó sok lével rakom fel főni és a végén picit besűrítem liszttel ha kell..
Amúgy füstölt kolbásszal csinálom és rakok bele paprikát is, hogy belefőjön az íze.
Amúgy én borsikafüvet szeretek rakni a pörkölt alapú dolgokba, mert szerintem nincs fűszer, ami jobb ízt adna nekik :)
liszttel sűríteni a paprikás krumplit ??? o.O
a bogrács aljába dobálj jó sok húsos szalonnát, hagyd, hogy kisüljön a zsírja - dobj rá 3 nagyobb fej hagymát minden kiló krumplihoz -sózd meg - a hagymát párold üvegesre - mehet rá a feldarabolt, lecsöpögtetett krumpli, + kis só, a krumplit is jó üvegesre kell párolni (ettől lesz ugyanis sűrű) - lehúzod a tűzről - rádobod a pirospaprikát - lehetőleg a zsírba, hogy jó színe legyen
mehet bele 2-3 paradicsom és 2 paprika, szintén kilónként
vízzel felöntöd, hogy épphogy ellepje - ha puha a krumpli - dobj rá virslit/kolbászt - és opcionálisan nokedlit - rottyantsd össze és kész
Én a főzés közepén hozzáadott kakukkfűre esküszöm, hogy az a legfinomabb :D
Meg, amikor kész, teszek hozzá rizst, jó sósan kifőzve ^^
Meg persze tejfölt. :D
Egyetértek a 4. válaszíróval, csupán annyi a kiegészítésem, hogy kis gerezdekre vágom a krumplit és csak annyi vizet teszek bele, amennyi épp ellepi.
A gerezdekre vágott krumpli a sűrű állag egyik fontos alappillére, még rózsa krumpliból is jó eredményeket lehet kihozni. És ha több a víz, hiába forralod el róla, híg vacak marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!