Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz egy paprikás...

Mitől lesz egy paprikás krumpli a legfinomabb, ki hogy csinálja? Mit tegyünk bele?

Figyelt kérdés
Bográcsban lesz főzve
2011. szept. 24. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Füstölt kolbászt és húsleves kockát! Én ezekre esküszöm!
2011. szept. 24. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
20%

hogy kinem mi a legfinomabb, nagyon relatív:)

mi húsos szalonnát olvasztunk kevés zsíron, majd azon dinszteljük meg a hagymát. rá jóminőségű pirosparika, egy kis víz, nehogy leégjen. bele a krumpli, 1-2 paprika paradicsom , utóbbi hámozva.annyi víz, hogy a krumplit éppen ellepje.

egy kis őrölt kömény. ha majnem puha a krumpli füstölt kolbászt teszünk bele kisebb darabokban, hogy ne menjen szét.ha vannak gyerekek akkor virsli is kerül bele.

jó sűrű szaftos, tartalmas szokott lenni.csak rázokatni kell, ne törjön össze a krumpli.

aki kér utólag tesz bele csípős paprikát.

Nekünk ez így nagyon finom, de lehet másnak másmilyen a legfinomabb:::))

2011. szept. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

én jó sok lével rakom fel főni és a végén picit besűrítem liszttel ha kell..

Amúgy füstölt kolbásszal csinálom és rakok bele paprikát is, hogy belefőjön az íze.

Amúgy én borsikafüvet szeretek rakni a pörkölt alapú dolgokba, mert szerintem nincs fűszer, ami jobb ízt adna nekik :)

2011. szept. 24. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

liszttel sűríteni a paprikás krumplit ??? o.O


a bogrács aljába dobálj jó sok húsos szalonnát, hagyd, hogy kisüljön a zsírja - dobj rá 3 nagyobb fej hagymát minden kiló krumplihoz -sózd meg - a hagymát párold üvegesre - mehet rá a feldarabolt, lecsöpögtetett krumpli, + kis só, a krumplit is jó üvegesre kell párolni (ettől lesz ugyanis sűrű) - lehúzod a tűzről - rádobod a pirospaprikát - lehetőleg a zsírba, hogy jó színe legyen


mehet bele 2-3 paradicsom és 2 paprika, szintén kilónként


vízzel felöntöd, hogy épphogy ellepje - ha puha a krumpli - dobj rá virslit/kolbászt - és opcionálisan nokedlit - rottyantsd össze és kész

2011. szept. 24. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

Én a főzés közepén hozzáadott kakukkfűre esküszöm, hogy az a legfinomabb :D


Meg, amikor kész, teszek hozzá rizst, jó sósan kifőzve ^^


Meg persze tejfölt. :D

2011. szept. 24. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Én sok hagymával csinálom. Rengeteggel. És nem hagyom levesesre hanem megvárom h kicsit besurusodjon
2011. szept. 24. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
bográcsban minden sokkal finomabb lesz :D régen virslit is raktunk bele de azt nem annyira szeretem, igy én ha magamnak csinálom nem szoktam. amugy a bográcsban f.sza-finom-sürü-jo lett mindig, lábosban viszont szintelen-leveses-izé :/ bár finom, pedig mindkettöt ugyan ugy szoktam. szalonna, hagyma, krumpli, valami fini száraz kolbász, v valami vastag, talán kicsit csipös is. paprika, paradicsom, néha hegyes eröset is beleteszek. kockát nem szoktam, asszem egyszer tettem bele pörikockát, nem igazán lehetett érezni. föszernek paprika, so. talán vegeta ha van de nem igazán... meg kömény, ha a többiek is szeretik. ez a legegyszerübb de bográcsban ez is isteni :D parit és paprikát se mindig szoktunk pedig :d
2011. szept. 24. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Sárkányfűárús ***** válasza:
55%
Esetleg nokedlit lehet beleszaggatni.Attól még laktatóbb lesz!:)
2011. szept. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 4. válaszíróval, csupán annyi a kiegészítésem, hogy kis gerezdekre vágom a krumplit és csak annyi vizet teszek bele, amennyi épp ellepi.

A gerezdekre vágott krumpli a sűrű állag egyik fontos alappillére, még rózsa krumpliból is jó eredményeket lehet kihozni. És ha több a víz, hiába forralod el róla, híg vacak marad.

2013. máj. 6. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Én sok hagymával, füstölt kolbásszal, esetleg füstölt kockát is rakok bele az íze miatt, 1-2 gerezd fokhagyma és sok lével főzöm, majd ha megfőtt, krumplitörővel kicsit megnyomkodom és így a tört krumpli sűríti be az egészet.Fincsi tunkolós !!!!
2013. nov. 26. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!