Hogyan lehet a legfinomabb paprikás krumplit készíteni?
Biztos lesznek még huszan legalább, különféle receptekkel. :) Én így csinálom.
Összevágott hagymát dinsztelek, közben beledobok úgy sok karika kolbászt. :) Pár perc után rádobom a kockára vágott krumplit, kicsit megforgatom a hagymás-kolbászos cuccban, majd felöntöm vízzel, úgy, hogy ellepje. Só, majoranna, ha megpuhult a krumpli beleteszem a pirospaprikát, bár ezt a sóval együtt is lehet. Belekarikázok virslit, bármit amit szeretsz, majd - mivel sűrű lével szeretjük - kiveszek egy tálba pár kocka krumlit, összenyomom villával és visszaöntöm a lábosba. Azt hiszem nem hagytam ki semmit. Jó főzést!
Én így főzöm:
Apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon, majd bele a krumpli, felöntöm kis vízzel, ízesítem őrőlt piros paprikával. 1 nyers zöld paprikát és 1 félbevágott paradicsomot teszek bele. Kétféleképp szoktam fűszerezni: általában majorannával csinálom, NYÁRON azonban friss LESTYÁN ágat főzök bele. Nagyon különleges lesz. Puhára főzöm, a végén sózom, így a krumpli hamarabb megfő. Tálaláskor hidegen sajtolt olajjal meglocsoljuk, különleges aromája lesz. Ennyi, még hús se kell bele. :D
Úgy csinálom mint az első hozzászóló, de kolbász és virsli helyett van hogy a végén mikor szinte a krupli megfőtt húskonzervet(tudod az a nagy)teszek bele kockára vágva!
Egyszer kempingeztünk és apu csinálta így!Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!