Jó harcsapaprikás, harcsapörkölt recept?
Szeretnék készíteni egy harcsapaprikást, de tejföl és liszt nélkül (a párom így kérte). Millió recept van a neten...
Tudna nekem valaki mondani egyet, ami bevált?
Köszönettel!
Én így készítem: kb 1,2 kg tisztán mért halhúsra 20 deka (két közepes ) hagymát zsiradékon megdinsztelek, egy kis sóval, pici vízzel fedő alatt teljesen pépesre főzöm. Ez fontos, mert a hagymának már nincs ideje a halhússal együtt tovább puhulnia. (egyébként minden pörköltalapnál így járok el )amikor teljesen krémes a hagyma, minőségi pirospaprikát teszek bele, úgy két csapott ek-nyit. felengedem egy kis vízzel, és beforralom. a besózott kockára vágott harcsahúst átforgatom benne, és nagyon szelíd tűzön, nem nagyon kevergetve, inkább csak rázogatva,puhára főzöm.Nem hosszú idő, fontos, hogy ne essen szét a halhús. Ha nagyon sűrű lenne, picurka vízzel javítok az állagon, de mindenképpen sűrűn folyó mártásszerűnek kell lennie.
Más fűszert nem használok, a hal ízének kell
érvényesülnie.
Ez eddig pörkölt, tejföl nálunk is opcionális, mert nem mindenki szereti, bírja.
Kapros, juhtúrós galuskát szoktam mellé készíteni.
3/4-es írónak köszönöm szépen a receptet. Sokszor írnak bele sűrített paradicsomot, illetve paradicsomot, paprikát is...
Kezdő háziasszony vagyok, még sertés pörköltöt sem készítettem, így nem tudtam a harcsánál mi volna a megfelelő eljárás :) Köszönöm!
Az azt követő kommentelőnek pedig azt írnám, hogy millió recept van, engem viszont olyan érdekelt, amit már sokszor készítettek, és bevált recept.
Szóval elnézést, jelen esetben a "jó" a "bevált" szinonimája.
1-1 szem paprika paradicsom nem rontja el, de szigorún hámozva a paradicsom, és a paprika is nagyon apróra vágva, hogy bele tudjon simulni a szaftba.
Ne legyél kishitű, biztos menni fog:)
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!