Diétás csirkemell recept?
Próbálj változtatni az állagon: főzd levesbe, daráld le fasírtnak, vagy főve/sütve pürésítsd pástétomnak. Fűszerezni gyakorlatilag bármivel lehet, próbáld ki a szerecsendiót, római köményt, zsályát, vagy csinálj curryt belőle, esetleg párold fehérborral, rakd a lecsóba :D, adj hozzá pirítás közben magvakat (szezám, dió, mandula, kesudió stb.)
A csirkemellett húgom szerint azért nem lehet megunni, mert ezerféleképpen el lehet készíteni és nem akarom megbántani a csirkéket, de annyira jellegtelen íze van a mellének, hogy tényleg "mindegy" mivel fűszerezed.
Ha a fehérje/diéta stb miatt eszed és ennyire unod, érdemes átváltani néha a hüvelyesekre (pl. csicseriborsó) és magvakra.
A többieknek: nem egy olyan embert ismerek, aki semmilyen más húst nem szeret a csirkén kívül és abból is csak a mellet. (Nem, nem én.) Ez van, nem lehet mindenki egyforma és szíve joga mindenkinek azzal finnyázni amivel akar. A kérdezőnek meg biztos van rá oka, hogy csak ezt eszi minden nap (csak nem kezdi háromsoros magyarázkodással a kérdést) nem hiszem, hogy nincs tisztában azzal, hogy lehet kapni halat meg marhahúst a boltban. Vagy? :D
# 3
Persze, nyilván joga van csak csirkemellet enni, de a kérdező pont azt írja hogy rohadtul unja már a dolgot, ezért nem értem hogy miért nem eszik mást.
Amikor fogyóztam, rengeteg csirkemellet ettem. nem tudtam megunni, mert olyan sok variációt csináltam mellé, hogy nem lett unalmas.
Csíkokra vágtam, és ecsettel vékonyan olajjal kikent teflonban, pirosra sütöttem.Ez az alap, és a hozzávaló körítés dobja fel, amit több tucatnyi variációban el lehet készíteni. egyszerre 2-3 zöldségfélét pirítottam le, szintén minimális olajon, teflon serpenyőben.
Amit csak el lehet képzelni zöldségfélét, valamint gombát
variáltam számtalan módon egymással párosítva. A másik a fűszerezés lehetősége. a fűszereknél is éltem a változatosság lehetőségével, de szintén háromnál többet nem használtam, hogy harmonikus legyen, és a zöldségek íze érvényesüljön.
Mindenféle hagymát használtam, vörös, póré, új, fehér, lila, sonkahagyma... stb, és persze fokhagymát is.
A zöldfűszereket is imádtam, a zöldséges csirkemellet a végén mindig valami frissen vágott zöldfűszerrel szórtam meg.Gyömbér, pár friss, vagy aszalt gyümölcs is került a mixekbe, ha olyan hangulatom volt.
Több mint egy évig főztem így csak magamra (a családnak külön )és nem volt unalmas.
Még mai is, ha olyan kedvem van, csinálok magamnak valami csirkemelles zöldséges ragut.
Ha nem pároltam/pirítottam a zöldségeket, akkor egy nagy tál friss vegyes salátát készítettem a csirkemellhez.
Köszönöm a sok okos hozzászólást! Recepteket kértem és nem véleményeket, hogy mit eszek. Meg van rá az okom miért eszek pont csirkemellet, de nem fogom senki orrára kötni!
3-as és 5-ös válaszoló, köszönöm az ötleteket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!