Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen bort ajánlhatok a...

Milyen bort ajánlhatok a vendégnek az alábbi ételhez: Baranyai galuska endívia salátával?

Figyelt kérdés
Menüsor összeállításhoz kellene

#bor #menüsor #előétel #meleg előétel
2017. febr. 6. 16:51
1 2 3 4 5
 1/47 anonim válasza:
14%
Béla féle tescos tablettás az mindíg beválik!
2017. febr. 6. 16:57
 2/47 anonim ***** válasza:
74%
Valamilyen Baranyait, pl. Villányit.
2017. febr. 6. 17:01
 3/47 Mojjo ***** válasza:
85%

Ez egy nehéz kérdés. Első gondolattal egy újvilági - chilei, dél-afrikai, vagy új-zélandi - sauvignon blanc-t ajánlanék, ami a saját kirobbanó vegetális aromáival igen jól passzol az intenzívebb kaprossághoz, illetve a salátának is megfelelő kísérője. Ha ilyesmi nem elérhető, egy könnyedebb, nem áradóan pacsulis, hanem elegánsra hangolt sárgamuskotályt javasolnék, ugyanilyen okból. (Ottonel muskotályra véletlen se cseréljük, és a sárgát is nagy körültekintéssel kellene kiválasztani mellé.).

Viszont a zsírosabb, szalonnás vonalhoz félő, hogy ezek a borok kevésnek bizonyulnak. Amiatt egy olajosabb textúrájú fehéret kéne választani, egy megfelelően terjengős olaszrizling képében (véletlen sem full reduktívat!). De akkor meg a kaporiatt nem lesz telitalálat.

Ami jó kompromisszum lehet, az talán egy francia sauvignon blanc, a Loire-völgyből Sancerre, vagy még inkább Pouilly-fumé régiókból. Ezek vaskosabbak, kevésbé harsányak, mint az újvilági társaik, és kompromisszumként talán ezek a legmegfelelőbbek. Ugyanakkor a kompromisszum szót nagyon hangsúlyozni kell: sem a kaporhoz/salátához, sem a galuskához/szalonnához nem pöccre tökéletes, de ezekhez együtt talán a legjobb megoldás mégis.

2017. febr. 6. 17:12
 4/47 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Utóbbi felhasználó válaszát pedig még annál is inkább, hisz sokat segített! :)

2017. febr. 6. 17:21
 5/47 A kérdező kommentje:

Végül őt választottam:

[link]

Köszönöm mégegyszer Mojjo! :)

2017. febr. 6. 17:59
 6/47 A kérdező kommentje:

Sauvion Les Ombelles Pouilly Fumé 2015

[link]

Az előző link máshoz vezetett, a most küldött a jó :)

2017. febr. 6. 18:01
 7/47 Mojjo ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen, remélem, mindenki megelégedésére fog szolgálni :)

Csak pusztán kíváncsiságképpen, ha nem vagyok túl indiszkrét: azt írtad, egy menüsor része lesz. A menüsor többi tagja is kap saját borpárosítást?

2017. febr. 6. 18:32
 8/47 A kérdező kommentje:
Igen, persze! De azokhoz sikerült találnom, ezért nem is kérdeztem. Csak ennél akadtam el,mert nem tudtam mit ajánlani pont az általad leírt okok miatt. :/ :)
2017. febr. 6. 19:38
 9/47 A kérdező kommentje:
Viszont elkezdtem a másikat, és ott is elakadtam egynél. Vadászvacsora, november havában, 5 csillagos szálloda feltételeivel.
2017. febr. 6. 19:51
 10/47 Mojjo ***** válasza:
@8: akkor nincs más hátra, mint kellemes borvacsorát (vagy ebédet) kívánni :)
2017. febr. 6. 19:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!