Milyen bort ajánlhatok a vendégnek az alábbi ételhez: Baranyai galuska endívia salátával?
Ez egy nehéz kérdés. Első gondolattal egy újvilági - chilei, dél-afrikai, vagy új-zélandi - sauvignon blanc-t ajánlanék, ami a saját kirobbanó vegetális aromáival igen jól passzol az intenzívebb kaprossághoz, illetve a salátának is megfelelő kísérője. Ha ilyesmi nem elérhető, egy könnyedebb, nem áradóan pacsulis, hanem elegánsra hangolt sárgamuskotályt javasolnék, ugyanilyen okból. (Ottonel muskotályra véletlen se cseréljük, és a sárgát is nagy körültekintéssel kellene kiválasztani mellé.).
Viszont a zsírosabb, szalonnás vonalhoz félő, hogy ezek a borok kevésnek bizonyulnak. Amiatt egy olajosabb textúrájú fehéret kéne választani, egy megfelelően terjengős olaszrizling képében (véletlen sem full reduktívat!). De akkor meg a kaporiatt nem lesz telitalálat.
Ami jó kompromisszum lehet, az talán egy francia sauvignon blanc, a Loire-völgyből Sancerre, vagy még inkább Pouilly-fumé régiókból. Ezek vaskosabbak, kevésbé harsányak, mint az újvilági társaik, és kompromisszumként talán ezek a legmegfelelőbbek. Ugyanakkor a kompromisszum szót nagyon hangsúlyozni kell: sem a kaporhoz/salátához, sem a galuskához/szalonnához nem pöccre tökéletes, de ezekhez együtt talán a legjobb megoldás mégis.
Nagyon szépen köszönöm!
Utóbbi felhasználó válaszát pedig még annál is inkább, hisz sokat segített! :)
Nagyon szívesen, remélem, mindenki megelégedésére fog szolgálni :)
Csak pusztán kíváncsiságképpen, ha nem vagyok túl indiszkrét: azt írtad, egy menüsor része lesz. A menüsor többi tagja is kap saját borpárosítást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!