Szerintetek napi fél liter bor elfogyasztása soknak számít?
A kérdező alkoholista, ez biztos.
Aki pedig mindennap megiszik egy felest - az is.
Minden más porhintés.
Üdv., egy alkoholista.
#32 Idézem a bölcs előtted válaszolót.
"Az a néhány fanatikus antialkesz, aki azt irogatja, hogy már napi egy feles elfogyasztása is alkoholizmus, az nem tudja miről beszél. Nem a rendszeresség a lényeg, hanem a mennyiség. Ilyen alapon az emberiség nagyobbik fele alkoholista lenne. A napi fél liter bor, az mondjuk, két-három alkoholos egység naponta, hát ha mindennap megvan, picit aggasztő. Magamról tudom, hogy a mennyiség idővel folyamatosan nő. Én úgy oldom meg, hogy beiktatok alkoholmentes napokat, illetve hónapokat. Volt egy 10 évig tartó időszakom, amikor nem ittam egy kortyot se. Nem volt az úgy se jó. A totális absztinencia számomra nem opció. Nem vallom magam alkoholistának, mert reggel hatkor az első utam nem a kocsmába vezet. De aki rám akarja sütni, hogy alkoholista vagyok, csak nyugodtan, ha örömét leli benne. Az orvostudomány ettől bonyolultabb." Senki nem alkesz aki mindennap iszik, de keveset, ennyike.
Egyrészt a bölcs válaszadó nem tudom, hogy számolt, de az a két-három egység naponta az valójában három-három és fél egység. Ez heti 21-24,5 egység. A különféle szervezetek különféle ajánlásokkal élnek, de nem találtam egyetlen olyat sem, amelyik szerint heti 21 felett rendben lennénk.
Az amerikai National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism nők esetén heti 8, férfiak esetén heti 15 felett kongatja a vészharangot.
A kérdező kőkeményen alkoholista. Akik erről le akarják beszélni, azok nagyjából az élete tönkretételében segédkeznek, akár felfogják, akár nem.
35-ös, te mintha nem is ebben az országban élnél. Lehet, hogy kell a betegségtudat a magyarnak, de az biztos, hogy nem az alkohol-kérdés kapcsán jön elő nálunk. Lásd te magad, mint élő bizonyíték, kvázi arról próbálsz meggyőzni mindenkit és saját magadat is, hogy a mindennapos ivás nem alkoholizmus, hisz az csak mennyiségi kérdés. Igen, pont így gondolkodik a magyar alkoholisták 95 %-a, ezért is vagyunk olyan előkelő (első) helyen a "legalkoholistább ország” cseppet sem dicső versenyében.
Én pedig nem áltatom, szimplán csak nem csapom be magam.
26/38 A kérdező kommentje:
Ma is megittam a fél literemet. És "jól esett. Szerintem nem vagyok alkesz, mert nem vagyok tönkremenve, ha nem iszom meg az adagomat. Na kedves antialkeszek, mi erre a válasz?"
Hát akkor igyál, nekünk olymindegy, hogy egy lecsúszott alkesszal több vagy kevesebb van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!