Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Jó pálinka felbontva szobahőmé...

Jó pálinka felbontva szobahőmérsékleten meddig őrzi meg a minőségét?

Figyelt kérdés

Ez a cikk szerint (a legvégén) nem érdemes egy hónál többet tartogatni: [link]


Ez reális?


(Szóval, nem az a kérdés, hogy "meddig áll el", mennyi idő, amig teljesen "megromlana", hanem, hogy mennyi ideig nem veszít sokat a minőségéből?)


tegnap 19:50
 1/4 Phoney ***** válasza:
100%

Nem reális, csak ha tökugyanazt a jelleget várod el, mint frissen bontba, ÉS elég pallérozott az ízlésed, hogy észrevedd, hogy nem teljesen ugyanolyan.


A kereskedelmi pálinkák főleg elég stabilak szoktak lenni (valszeg a jellemző rommászűrés miatt), nekem nagyon ritkán volt olyan, hogy pár hónap után már ne legyen ugyanolyan. Házipálinkáknál jellemzőbb, hogy ide-oda változnak, először jobb, aztán rosszabb, aztán fordítva.


Nekem olyan (bolti) pálinkám is volt, ami 2-3 évvel bontás után jobb volt, mint frissen, persze ezek általában azok, amik frissen kissé harapósak.

tegnap 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó cikk , meg is fogom mutatni az asszonyoknak.
tegnap 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A jó pálinkát minélelőbb meg kell inni!
ma 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Több évig, hacsak el nem fogy.
ma 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!