Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van az hogy a moonshine...

Miért van az hogy a moonshine főzésnél csak 1 szer kell lepárolni a piát, és a pálinkafőzésnél 2 szer?

Figyelt kérdés
Láttam sokszor hogy a moonshinet csak 1 szer párolják le, de a pálinkát 2 szer szokták mert ugye ott van alszesz és utánna kell tisztázni, de a moonshinet nem.

nov. 1. 17:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki moonshine-t iszik, annak mindegy.
nov. 1. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Phoney ***** válasza:
100%

Ennyi erővel a pálinkát is csak egyszer kell, aztán lesz, amilyen lesz... a moonshine nem egy konkrét italfajta (nincs is egységes alapanyaga meg semmi), hanem az amerikai feketefőzés szükségszerűségeit követő ital.


A klasszikus moonshine lényege, hogy X idő alatt (esetleg X négyzetméterren) minél több szeszt toljanak ki egy "műszakban". (Ha rejtett "üzemben" készítik, akkor a kapacitásnövelés/költségcsökkentés miatt, ha meg bácsika az erdőben, akkor a lebukás veszélyes miatt sürgős a főzés.) Vagy ahogy Chuck Cowdery mondta, „gyorsan készüljön, olcsón készüljön, ne bukjanak le vele és ne kelljen megölni közben senkit; általában ebben a fontossági sorrendben”.


Amit az "klasszikus" thumperes moonshine-üstök csinálnak, az lényegében egy erős alszesz, aminek elvesznek az elejéből-végéből. Pálinkát is lehet így főzni, csak akkor rosszabb lesz, vagy ha nem, akkor kevesebb.


Amúgy lehet jó is, még így "csóri egymenetben" főzve is, de a legtöbb csakis azoknak készül, akiknek a legolcsóbb bolti tömény is túl drága. És a legtöbbet ma ugyanolyan (vagy inkább ugyanazok a ) bűnözők állítják elő, akiknek droglaborjaik vannak, nem pedig a tévében mutogatott "kézműves adócsalók".


[link]

nov. 1. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
és van még igény odakinn ezekre az alja moonshine-okra is, annak fényében hogy minimálisan drágábban már megveszi az utolsó white trash réteg is a lakókocsiparkból boltból a likőrborokat vagy legolcsóbb töményt?
nov. 1. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát meg gyakorlatilag pár napig ha ezen a témán lazul youtubeon, máris nagyjából fejben megtanul akár sört, akár bort, akár párlatokat normálisra elkészíteni, csak a quality szót kell odabiggyesztenie. Fellelhető az is, hogy milyen cumót érdemes venni, és van zsebszámológép összehozni, hogy mikor térül meg, és hogy mennyit lehet szakítani vele úgy, hogy tényleg törzsvevőket nyersz vele, mert kellemes cuccot adsz, boltinál sokkal-sokkal jobbat, és még mindig számottevően jóárasabban. Persze ez nagyobb kapacitással kezd szignifikánsan jobban megtérülni, amit eggyel izgalmasabb rejtegetni, de amint ilyen minőségi ellátóvá vált valaki, el tud kezdeni dolgozni azon is, hogy napenergiával meg követhetetlen energiaforrásokkal (palackos gáz) össze tudja hozni láthatatlanra a nagy fogyasztást is, nem vészes nyereségkieséssel.

Száz szónak is egy a vége: egészen biztosan akad mindenfelé ilyen minőségibb dolgokat áruló arc is, és mivel full másik piac, mint a saját magának is vakítót kutyuló idiótáé, bőven jut szelet neki is. Valószínűleg alig többért megkóstolja a legcsóróbb is a normálisabb cuccot, és egyébként a nem pusztító cucc mellett több ereje marad koldulni is, tehát elképzelhető, hogy rá tud állni a frankóbbra, és egyfajta boldogságot tud vinni a szétcsapós sessionökbe, ellentétben az éhösökkel.

nov. 2. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Phoney ***** válasza:
100%

tegnap 20:53

A legalja moonshine-re lesz igény, mert az lényegesen olcsóbb a bolti töménynél. Pancsolják is (alacsony alkoholfok, de jó csípős, még örül is a hülye alkesz, hogy milyen jól bírja), meg hát adómentesen, nagyobb volumenben ügyesen megszervezve tényleg lényegesen alá tudnak menni a legolcsóbb bolti tömények árának.


Persze nagyon gáz dolognak számít ezt inni, de hát Magyarországon is létezik az a réteg, aki megveszi a mikor milyen italnak álcázott (whisky, vermut, keserűlikőr), lopott szeszből kevert barna löttyöket, amiktől 2017-18-ban megvakult Magyarországon egynéhány ember. És állítólag normális dolgozó emberek is vannak a vásárlók közt...


A másik oka a keresletnek meg a máig is élő mítosza, hogy "az az igazi whisky" (ja persze, közben még a legtöbb "hagyományőrző" is kristálycukorból főzi :D mert konkrétan 100 éve ez a mainstream hagyománya, hogy cukrcefre egy kis gabonával), és amúgy igaz, hogy amikor jól csinálják, akkor legalább olyan szerethető ital, mint a divatos alapwhiskyk. Csak hát olyanhoz nem mindenki tud hozzájutni, ahogy Magyarországon se annyira egyszerű tényleg jó házipálinkát találni eladásra, pedig nálunk legalább a főzés legális, odaát meg még a házadat, telkedet is elkobozzák "illegális szeszfőzde" címén, ha otthon mersz főzni...

nov. 2. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Tévedsz. Vannak egy menetes főzők és van a kisüsti főzés ami két menetbe megy.
nov. 4. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Phoney ***** válasza:
100%

ma 21:05

Ja hogyne, csak az amerikai moonshiner szinte soha nem egymenetesen főz egyszer... tesznek egy szaros thumpert az üstre, osz' nesze „egymenetes”. A szakmában az ilyet 200 éve sem tekintették egymenetes főzőnek.

nov. 4. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 mindentudó99 ***** válasza:
En a pálinkafőzésről beszéltem a másikat nem ismerem
nov. 4. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!