Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Finom az érlelt pálinka?

Finom az érlelt pálinka?

Figyelt kérdés
dec. 1. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Csak egy módon tudhatod meg: megkóstolod. Meg aztán lutri. Van, amelyik pálesznek jót tesz, van, amelyiknek nem. Van, hogy egy évig van a hordóban és szuper, ha két évig akkor meg már nem. Vagy fordítva.
dec. 1. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Phoney ***** válasza:
75%

Ha jól csinálták, akkor igen. A fahordós érlelés egy nehéz, tapasztalat alapú műfaj, és itthon még a szakemberek sem mindig értik, hogy miről szól.


Amikor pl. lefinomítják a pálinkát tökugyanúgy, mintha fehéren akarnák palackozni, aztán bedugják egy hordóba pár hónapra, max egy évre, mert csak annyít "bír", mielőtt nagyon veszni kezdene a jellege, hát az nem egészen érlelés, máshol ezt inkább hordós pihentetésnek nevezik... ami tényleg igazi érlelésre való pálinka, az évek alatt sem döglik meg a hordóban, és akár 10 éves érleléssel is gyönyörű fajtajellege lesz.

dec. 1. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Én olyat szoktam hogy nagyobb üvegekbe öntöm a páleszt, és szedek szeder ágat a fáról (meghámozom) azt beledobálom az üvegbe, és benne hagyom. Szerintem nagyon jó. Nem olyan mint a hordós, másabb (gondlom a nyers fa miatt is) de eszméletlen jó :)
dec. 9. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!