Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek napi fél liter...

Szerintetek napi fél liter bor elfogyasztása soknak számít?

Figyelt kérdés
Még elfogadható mennyiség vagy már az alkoholizmus határát súrolja?

2023. dec. 22. 23:04
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
2%
Na pont rossz helyen kérdeztél, itt már akkor is alkesz vagy ha naponta elmész egy kocsma előtt. Rendben vagy.
2023. dec. 23. 06:32
 12/53 anonim ***** válasza:
69%
A legújabb kutatások kimutatták, hogy nincs egészséges mennyiség az alkoholból, már 1 csepp is méreg a test számára. Sajnálom, de megdőlt a tévhit, amivel a napi 1 pohár bort megivók takargatják a függőségüket, miszerint ez ebéd után "egészséges", mer az orvos aszonta...
2023. dec. 23. 07:33
 13/53 anonim ***** válasza:
100%
Azért a májadat rendesen megdolgoztatod a napi szintű alkohol lebontásával. De , ez gond.
2023. dec. 23. 07:36
 14/53 anonim ***** válasza:
3%

Akkor méreg. Számtalan kutatás kimutatta, hogy igen is segít az emésztésben. 1 pohár alatt értsd: másfél deci. Ha ennyi sok, akkor ez van.

A lehijabb kutatások kimitatták:

Aki sok tejet iszik rákos lesz.

Aki zsírosan eszik, az rákos lesz.

Csak akkor nem értem, hogy miért majd 80 az átlag életkor.

2023. dec. 23. 07:57
 15/53 anonim válasza:
95%
Nagyon. Ne tedd.
2023. dec. 23. 08:10
 16/53 anonim ***** válasza:
90%
Nyilván nem sok de ez már alkoholizmus.
2023. dec. 23. 08:11
 17/53 anonim ***** válasza:
96%

Ha havonta, 2 havonta 1x menne le fél liter az szerintem bele fér.

Viszont napi szinten az már durván alkoholizmus.

Rendszeresség a lényeg, nem a mennyiség. Sok alkesz napi 1 felsen is elvan és "normál" életet él mellette.

Kérdés, ha fél évig egy kortyot sem innál, sovárognál az ital után?

Valószínűleg igen, de ez nem fog bekövetkezni, mert nem bírnád megallni--> alkesz vagy.

Kérj segítséget míg nem késő.

2023. dec. 23. 09:16
 18/53 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, én a te napi mennyiséged felét iszom meg naponta, de pontosan tudom, hogy ennyi is alkoholizmus. Tudom, hogy nehéz ezt bevallani, olyan mint ha leforráznának vízzel, de minél hamarabb tisztázod magadban a helyzetet, annál előbb találhatsz megoldást a problémára.
2023. dec. 23. 09:38
 19/53 anonim ***** válasza:
85%
Az alkoholizmus nem q mennyiségtől függ. Ha nem bírod ki a napi 2 pohár nélkül, akkor kérdező igen alkoholista vagy.
2023. dec. 23. 10:18
 20/53 Mojjo ***** válasza:
94%
Ahogy a többiek mondják, a kulcs a rendszeresség, de itt egyébként emellett még a mennyiséggel is igen komoly bajok vannak. Ez nagyjából átlag heti 5 üveg bort jelent, a kérdező saját kezűleg megiszik heti 5 üveg bort, avagy havi kb 20 üveggel. Ez borzasztó sok mennyiségre is. Aki olyanokat írogat, hogy rendben vagy, meg nincs baj, vagy maga is alkoholista, vagy nem tudja, miről beszél.
2023. dec. 23. 10:36
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!