Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mennyire tartanátok furcsának...

Mennyire tartanátok furcsának egy nudista családot?Barátkoznátok velük ha kiderülne róluk?

Figyelt kérdés
Anya apa illetve 3 gyermekük, 17 és 10 éves lány,15 éves fiú nyáron sokszor mennek nudista strandra. Leginkább külföldi nyaralások alkalmával, de otthon a kertben is meztelenül napoznak illetve fürdenek a medencéjükben. Egy elég jómódú család intelligens szülőkkel, de számomra nagyon furcsa hogy a gyerekeik előtt meztelenkednek. Egyáltalán ez a gyerekek számára nem megalázó? Nem fogják szégyellni emiatt a testüket?

jan. 20. 13:33
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha ebben nőttek fel, akkor nem lesz nekik a családi körben megalázó.

Sok országban ez az alap.

jan. 20. 13:37
 2/51 anonim ***** válasza:
25%
Barátkoznék velük, de csak ha felnőtt férfiak. Homoszexuális vagyok.
jan. 20. 13:41
 3/51 anonim ***** válasza:
72%
Sokkal több élményük van így, mint a társadalmi megszokások által korlátozott módon.
jan. 20. 13:51
 4/51 anonim ***** válasza:
88%
A barátkozási szándékaimra a világon semmilyen befolyással nem lenne. Maximum akkor fog megemelkedni a pulzusom, ha meghívnak egy medencés kerti partira.
jan. 20. 13:54
 5/51 anonim ***** válasza:
92%
A nudizmusban a meztelenség nem a szexualitásról szól, az ott is tabu. Az botránkozik ezen meg, aki nem tudja ezt a két dolgot kettéválasztani fejben. Pont az ellenkezője annak amit gondolsz: annál elfogadóbb nincs, mint a teljes természetes megjelenésedet felvállalod mások előtt.
jan. 20. 14:03
 6/51 anonim ***** válasza:
90%

Éppen azok szégyellik a testüket, akik úgy nőttek fel, hogy szégyellni és takargatni kellett magukat.

A szégyenlősség az nem veleszületett, természetes dolog, hanem tanult minta. A kisgyerekek még élvezik a meztelenkedést; később sulykolják beléjük, hogy az nem illendő dolog. Aki azt látja, hogy körülötte mindenki bujkál, takargatja a testét, és föld alá süllyed szégyenében, ha mégis meglátja valaki, annak ez lesz a normális, és ő is így fog reagálni.

Aki szégyenlősségtől mentes családban nő fel, annak legalább esélye lesz úgy élni, hogy nem frusztrált a saját teste miatt (még ha nyilvánvaló is számára, hogy nyilvános helyen igazodik a prűd társadalmi normához, de nem belső kényszer miatt, hanem mert nem akar cirkuszt).

jan. 20. 14:09
 7/51 anonim ***** válasza:
100%

Éppen ezért nem fogják szégyellni a testüket, mert ilyen közegben szocializálódnak.

Ha barátkozásról van szó, abban nem is nudizmus a döntő szempont.

jan. 20. 14:11
 8/51 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én is ilyen családban élek, nem zavarna. Sőt.
jan. 20. 14:16
 9/51 anonim ***** válasza:
55%

Furcsa lenne. Barátkoznék, de csak akkor ha felöltöznek ha barátok mennek vendégségbe.

Úgy nőttem fel hogy a családban normálisnak számított pucérkodni, engem mindig is nagyon zavart. (Amúgy nem vagyok frusztrált a testem miatt, semmi gondom nincs vele.)

jan. 20. 15:16
 10/51 anonim ***** válasza:
67%
#9 általában elvárják a szégyenlősök, hogy mások is szenvedjenek az ő komplexusaiktól, vagyis mindenki igazodjon hozzájuk, és a jelenlétükben azok is takargassák magukat, akikben erre nincs belső kényszer.
jan. 20. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!