Mennyire tartanátok furcsának egy nudista családot?Barátkoznátok velük ha kiderülne róluk?
Ha ebben nőttek fel, akkor nem lesz nekik a családi körben megalázó.
Sok országban ez az alap.
Éppen azok szégyellik a testüket, akik úgy nőttek fel, hogy szégyellni és takargatni kellett magukat.
A szégyenlősség az nem veleszületett, természetes dolog, hanem tanult minta. A kisgyerekek még élvezik a meztelenkedést; később sulykolják beléjük, hogy az nem illendő dolog. Aki azt látja, hogy körülötte mindenki bujkál, takargatja a testét, és föld alá süllyed szégyenében, ha mégis meglátja valaki, annak ez lesz a normális, és ő is így fog reagálni.
Aki szégyenlősségtől mentes családban nő fel, annak legalább esélye lesz úgy élni, hogy nem frusztrált a saját teste miatt (még ha nyilvánvaló is számára, hogy nyilvános helyen igazodik a prűd társadalmi normához, de nem belső kényszer miatt, hanem mert nem akar cirkuszt).
Éppen ezért nem fogják szégyellni a testüket, mert ilyen közegben szocializálódnak.
Ha barátkozásról van szó, abban nem is nudizmus a döntő szempont.
Furcsa lenne. Barátkoznék, de csak akkor ha felöltöznek ha barátok mennek vendégségbe.
Úgy nőttem fel hogy a családban normálisnak számított pucérkodni, engem mindig is nagyon zavart. (Amúgy nem vagyok frusztrált a testem miatt, semmi gondom nincs vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!