Normális a tesi tanár? 11/f
k urvara nem lesz ilyen az életben 2es, középiskolaban, egyetemen sem, sőt munkahelyen sem
sőt normális helyen ha formaruha kell, akkor azt adnak a munkatársaknak és olyanról én még nem hallottam hogy valakit megbüntettek volna mert mondjuk mas színű inget vett fel
ez egy szamárság
a tanár is ad magának egyest ha más színű a zoknia?
plusz szabály az is jut eszembe, benne van az oktatási törvényben, hogy hiányos felszerelésért nem adható egyes
az iskola szolgáltatás nem hatóság, jó lenne ezt egyszer es nindenkorra felfognia mindenkinek!
36f
Valóban nem normális a tanár.
Viszont az, hogy szemüveges vagy nem oka annak, hogy rossz vagy tesiből. Én is szemüveges vagyok és színötös tesiből.
Régebben még durvábban büntettek ilyesmiért, ne szólj semmit.
Én egyszer otthon felejtettem a fehér váltózoknimat és az utcai feketében mentem tesizni. Le kellett vennem a zoknit és a cipőt is és mezítláb tesiztetett a tanár egész órán.
na az nagy büntetés! mezítláb tesizni
kérdező, ha ofö ebben nem partner, akkor a szülőknek kell keménynek lenniük
nekik kell szólniuk az ofönek, rájuk már figyelni fog
a szülők erősek akár a tanárt is le tudnak cserélni ha sokan elégedetlenek vele, és ezt szóvá is teszik
ergo a szüleiddel kell beszélned
Tesi tanárok általában bunkók ezt már a tanárképzőn is sokan így gondolják róluk.
DE!
Mindenhol vannak szabályok amiket be kell tartani, neki ezek a szabályai (200 ft a kínaiban 1 pár zokni, a mobilod meg 60ezer... ) Ha egy szabály néküli világot szoktál meg akkor majd nehéz lesz fegyelmezettnek maradni pl egy munkahelyen stb stb stb
#6-nak
"Rendre???? Nagy fenét, elfogadásra, alá rendeltségre tanít, nem a rendre. Emiatt tart itt az ország."
Hogy mekkora hülyeséget írtál gondolj bele mi a helyzet Magyarországon pl ezekkel:
- a közlekedési morál
- adózási morál
- politikai korrupció
Kívánom hogy a gyerekeid olyan sofőr előtt menjenek át a zebrán akiket az általad elképzelt iskolában nevelnek fel.
Kívánom hogy téged és családodat olyan orvos műtse, olyan asszisztensekkel akiket az általad elképzelt iskolában nevelnek fel.
stb stb
Az általad elképzelt szép liberális világban persze utólag perelheted a gázolót vagy a műhibát vétő fegyelmezetlen orvost ... f.asza
"Már gyerekkorban megtanítják, hogyha valamivel nem értesz egyet, ha valami nem jogos, akkor is befogod a pofád, mert ő a tanárod, ő irányít, te egy senkiházi vagy, neked nincs beleszólási jogod."
Te mikor jártál utoljára iskolában ?????? Szerinted a gyereknek kellene kialakítani a szabályokat? Szerinted a gyereknek kellene nevelnie a tanárt?
Hány éves vagy????
17es, kár ennyire üvöltözni. jogszabály tiltja azt amit ez a tornatanár tett
értelmes szabolyok kellenek, de szolgalelküség nem
ja és mielőtt tőlem is megkérdezed,
36f
,,- a közlekedési morál"
Igen? Ennek mi köze a szabályokhoz? Szerinted ezt a problémát szabályozással lehet megoldani? Azt mondod, hogyha hoznak egy olyan szabályt, hogy a zebránál mindig át kell engedni a gyalogosokat, akkor megoldódik/javul ez a probléma.
Nagy fenét!
Ez a probléma nem a szabályokon múlik, hanem a társadalmon. Nézzünk körül más országokban. Ugyanazok a törvények és jé... mégis jobb a közlekedés. Vajon miért? Nagyobbak a büntetések? Nem, csak egyszerűen normálisabb a társadalom, nem azért engedik át a gyalogosokat a zebránál, mert azért büntetés jár, ha nem engedik át, hanem azért, mert ők is ezt várják cserébe az autósoktól, amikor ők gyalogolnak, és tudják, hogy nem mindenkinek adatik meg, hogy autóba ülhessen, és már ennek tiszteletbe tartása jegyéül is átengedik őket.
,,Légy maga a változás, amit látni akarsz a világban!"
Gandhi (bár gondolom a te szemedben ő is csak egy liberális b@rom)
,,Szerinted a gyereknek kellene kialakítani a szabályokat?"
Hol mondtam én ilyet? Én csak arra buzdítottam az embereket, hogy mondják ki a véleményüket, továbbá ezzel azt támogattam, hogy a diákoknak legyen beleszólási joguk. Nem azt, hogy a diákok döntsenek mindenről.
Vegyük példának ezt az esetet, a tesitanár beír több embernek is egy egyest, mert nem volt fehér zoknijuk. 2 kérdés vetődik fel bennem:
1.) Miért kell fehér zokni?
A tesitanár válasza, valami ilyesmi lehet: Mert azt mondtam így kell megjelenni a tesiórán.
De én még mindig nem értem miért. Indokot nem tudna mondani, és olyat, hogy ez az általános öltözet, nem fogadhatom el indoknak, mert ez nem az. Ez kifogás, nem indok.
De rendben, hagyjuk meg szegény tesitanárnak, ha neki ez minden vágya, hát legyen.
De volna még egy kérdésem.
2.) Mit ér el ezzel a tanár:
Szerintem ezzel egyrészt vezérpozícióba szerette volna magát helyezni azzal, hogy már az első órán meg mutatja, hogy ő irányít. Ezt el is éri, ez az első hiba, mert egy tanárnak nem uralkodnia kell a diák felett, hanem a diákot kell(ene) segítenie.
A másik dolog amit elér, az a diákok demotiválása, mert most komolyan, kit érdekel, hogy hányast kap, miután lerontották a jegyét 3-asra, egy ilyen ostobasággal.
,,Szerinted a gyereknek kellene kialakítani a szabályokat?"
Ilyet nem mondtam, és nem is gondolok, úgyhogy a válaszom nem. De a szabályok átalakításakor a diákokat is be kéne vonni (az összeset, nem csak a DÖK-ösöket, akik ugyebár a legtöbb esetben a tanárok legfőbb ,,alattvalóik").
Szerinted a gyereknek kellene nevelnie a tanárt?
Erre szintén nem a válaszom, de azt fontosnak találom megjegyezni, hogy egy tanárt nem kell csak azért tisztelni, mert tanár, egy jó tanár automatikusan megszerzi a diákoktól a tiszteletet, mert izgalmasan tanít, erkölcsös és a gyerekek is megbecsülik.
"Ez a probléma nem a szabályokon múlik, hanem a társadalmon... ...csak egyszerűen normálisabb a társadalom"
:) Pontosan attól normálisabbak ezek a társadalmak hogy betartják a saját szabályaikat (lásd skandinávia vs mediterránum adózási hajlandóság vagy közlekedés). És ugye nem gondolod hogy azért tartják be mert nálunk jobbak a szabályok? Ha északon hoznak egy szabályt azt betartják mert gyerekkoruktól kezdve mindenhol szabálykövető magatartást tapasztaltak. Szerintem ezek a népségek akkor is betartják ha nem értenek vele egyet legfeljebb a megfelelő helyen tiltakoznak. Délen meg szarnak rá.
A helyzeten pedig csak úgy lehet pozitív irányba változtatni ha a következő generációkat a KEZDEKTŐL, óvoda, iskola tanítják ezekre a dolgokra, többek között szabálykövető magatartásra.
Egyébként arra akadtam ki hogy a hsz-eket olvasva az a kép alakul ki az emberben mintha manapság tekintélyelvűség és szigor lenne az iskolákban. Nevetséges a mai oktatás, a számonkérés színvonala, az órai fegyelem, a tesi órák lötyögése stb. Ennek a tesitanárnak volt egy piti könnyen betartható kérése* hogy egy 200 ft-os fehér zokni legyen a kölöknél mint felszerelés (mennyi lehet a mobiljaik átlag ára? 40ezer?). Matekra a matektanár által kiválasztott KONKRÉT feladatgyűjteményt kell vinni amit kitöltenek. Ha nincs felszerelés akkor ejnye bejnye. Nem akarok belemenni hogy ezt igazolatlan órával, jeggyel kell vagy nem kell lehet vagy nem lehet, tartalmazhat e ilyet a házirend vagy sem stb (egyébként tartalmazhat kötelező viseletre előírásokat). Ez az egész pitiáner dolog.
Nekünk anno igazolatlan óra járt tesin az egyen cucctól eltérő viseletre, és ez már a gengszterváltás után volt.
"De a szabályok átalakításakor a diákokat is be kéne vonni (az összeset, nem csak a DÖK-ösöket,"
A szabályok kialakítására ott van a szakma, tanult emberek, akik szakmai szempontok alapján döntenek. A munkahelyeken se kérdezik meg mit szeretnél csinálni.
A liberális oktatásodnak köszönhetően minden mérhető területen 25 éve folyamatosan egyre rosszabbak és rosszabbak az eredmények. A munkaerőpiacnak a megfelelő képzettségen kívül, fegyelmezett, szabályt betartó munkaerőre lenne szüksége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!