Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit lehet olyan esetben tenni...

Mit lehet olyan esetben tenni ha bullyngolnak az osztálytársaim de én kedves vagyok velük?

Figyelt kérdés
okt. 3. 01:13
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
36%
Csak nehogy rosszul jarj, megserul a gyerek es teged rugnak ki a suliból
okt. 3. 07:25
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lányom van, de ha cseszegetnék, ő pedig megverné a fővezért és ezért kirúgnák, én nem haragudnék rá, büszkén vinném a köv. suliba. Örülnék, hogy megvédte magát. A köv.suliban elterjed a hír, miért ment át, nem hinném, hogy sokan belekötnek. :)

De ez csak az én álláspontom.

okt. 3. 08:04
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
1 & 4! Istenhívőként kérlek, hogy ezt a térítést itt hagyd abba! Nem vevők erre az emberek és Isten sem vevő rá.
okt. 3. 09:07
 14/29 anonim válasza:
Olvasd el Vámos Robi könyvét, amelynek címe: Légy Te is Bánthatatlan! Vagy gyere el az Őrállók alapítvány táboraiba. Pont most indul egy. :) Itt mindent megkapsz, amire szükséged lehet.
okt. 6. 09:11
 15/29 anonim válasza:

Válts iskolát.

Bevált megoldás.

okt. 6. 14:59
 16/29 anonim válasza:

Mindenképpen kérj segítséget, legyen egy védelmező megértő közeged.

Legyen legalább egy ember, akinek ki tudod önteni a szíved, és már az is nagy segítség, ha nem vagy egyedül, megértenek.

Egyébként meg a bántalmazó személye, bántalmazás fajtájától függ a reakció, de a legfontosabb, hogy semmiképp se vedd magadra lelki teherként, és a fentiekben leírt tanácsok is beválhatnak.

Egyébként meg gondolj arra, hogy a bántalmazó milyen lelki nyomorék is lehet, ha ezzel akar menőzni, mert nyilván mással, felmutatható eredményekkel nem tud.

okt. 6. 21:49
 17/29 Zohonyai Balázs válasza:
67%
Ismerem az érzést. velem is ezt csinálták. Már tudom, hogy azért, mert kisebbségi érzésük volt és ezzel kompenzálták. Mivel gyengécske voltam nem féltek, hogy visszavágok. Aztán egy egész nyáron kajakoztam és megerősödtem, így megjött az önbizalmam. Amikor szeptemberben ismét kezdődött az iskola, ott folytatták volna, ahol abbahagyták. Ezúttal a főkolomposuk érezte, hogy valakin le kell vezetnie a baját és bepróbálkozott. Behúztam neki egyet és elterült, mint egy béka, ott is maradt a szünet végéig. Amikor felkelt arra számítottam, hogy visszavág, de nem. Mihelyst megérezte, hogy nem vagyok "olcsó hús" már nem tudta volna rajtam építeni az egóját. Soha többé nem zaklattak. Ezek a zaklatók gyáva szar alakok, akik a küzdéstől félnek, csak a könnyű prédára vadásznak. Ha kedves vagy velük csicska leszel, semmit nem érsz vele. Nem szabad félni attól, hogy te is szerzel sebeket, ki kell harcolnod a helyed és megszűnik a zaklatók uralma. Ugyanakkor nem árt, ha testileg felkészülsz, az mindenképp javadra válik!
okt. 7. 08:41
 18/29 anonim ***** válasza:

A bullying a természet rendje. Minden állatcsoportban csesztetik a gyengéket. Ezzel dönti el a csoport hogy van-e joga a csoporthoz tartozni, ami végsősoron a természetben azt jelenti hogy van-e joga élni. Aki saját magáért képtelen kiállni, harcolni, az defektes, az csak lehúzza a csoportot, feleslegesen pazarolja az erőforrásokat, stb. ezért tesztelik, és ha megbukik, kilökik vagy megölik. Ha átmegy akkor békén hagyják. Igazából csak annyit kell bizonyítania hogy harcol magáért.

Ahogy ezt demonstrálod a csoportnak, békén hagynak. Ha nem teszed, egyre durvább bullyingra számíthatsz. Ezért érdemes már a legelején ezekre visszavágni hogy ne durvuljon el jobban.

A másik fajta az amikor túl erős vagy, olyankor nem bullying miatt csesztetnek hanem a dominancia hierarchiában elfoglalt helyed megállapítása a cél, hogy kiderüljön ki a góré. Gondolom nálad nem ez a helyzet, akkor nem itt kérdeznél, pláne azzal hogy kedves vagy :)

Ahogy a magzat fejlődés közben végigmegy az evolúción 9 hónap alatt, ugyanúgy a gyerekek a lelki fejlődésükben is végigmennek az evolúció állomásain. Ezeket a "majom" fázisokat ki kell nőni. Mondjuk sokan ezt a hierarchiákban gondolkodást sosem fejlődik túl. Sok munkahelyen is ugyanez megy.

okt. 7. 23:44
 19/29 anonim ***** válasza:

Ja csak ha visszavágsz aztán lefognak 3-an a 4. meg betöri az orrod akkor mivan?

9.-ben ez történt egy osztálytársammal

És még ki se rúgták a rohadék verekedőt, kapott egy kis ejnye-bejnyét és ennyi

okt. 8. 07:21
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

19: az élet rizikóval jár, ilyesmi előfordulhat. De az nem azt jelenti hogy akkor inkább futamodj meg.

Tudod, a hajók vihar idején a kikötőkben vannak a legnagyobb biztonságban, de nem azért építenek hajókat hogy a kikötőkben dekkoljanak egész életükben.

Amúgy abban a konkrét esetben ki tudja mi történt valójában? A tipikus hiba amikor ahelyett hogy szimplán megvédenéd magad, a támadódat kezded sértegetni, megpróbálod lenyomni. Akkor tuti "helyre tesznek".

Nem gyűlölni kell a bullyt hanem felismerni a szerepét. Valójában az Élet szól hozzád, próbálja korrigálni a hozzáállásodat, és bizonyos értelemben szolgálatot tesz Neked. Ha sikeresen megvéded magad egy ilyen helyzetben, lehet örökre megnő az önbizalmad, megváltozik a kisugárzásod.

Sok ember tapasztalata hogy ha bullying miatt sulit vált, az új helyen is hamar ugyanolyan áldozat lesz belőle. És ha egyszer rendesen kiáll magáért, észreveszi hogy már új környezetben is automatikusan elfogadják és tisztelik őt.

Valójában itt kizárólag az áldozatnak van tennivalója saját magával, a saját lelkével, önértékelésével. Szinte mindig hibás nevelés eredménye, de attól még senki nem tud igazán segíteni neki csak saját maga.

okt. 8. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!