Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgjam egy beosztottamat,...

Kirúgjam egy beosztottamat, ha kiderült, hogy az összes eddigi betegállománya kamu volt?

Figyelt kérdés

Történet röviden: a munkatárs gyakran tűnt el rövid, 2-3 napos betegségekre. Mindig betelefonált hogy beteg, de a hangján sose lehetett hallani semmi extrát.

Majd elkövetett egy hibát. Az íróasztalán felejtett egy egyetemi vizsgabeosztás-táblázatot, dátumokkal.

Kiderült, hogy az összes betegsége egybeesett egy egyetemi vizsgájával (+ még rádobott 1-2 napot hogy ne legyen gyanús, mert az furcsa lenne ha mondjuk csak csütörtököm lenne beteg, se szerda, se pénteken nem. Hát rádobott 1-2 napot.)

Én se voltam rest, bementem a szóban forgó egyetemre, és ellenőriztem a dolgot. Az összes vizsgaidőpont valós, az összes vizsgán megjelent. Vagyis, az összes „betegsége” egy nagy kamu volt.

Na most velem sok mindent meg lehet beszélni, de ez a pofámba hazudás esete. Elhatároztam, hogy holnap megkapja az elbocsátó szép üzenetet, és mellette még elküldöm a.., amiért hülyének nézett (meg a munkatársait is akik helyette túlóráztak míg ő „beteg volt”.)

Persze az összes munkatársat tájékoztatom az esetről, hadd tudja a Marika meg a Ferike meg stb hogy amíg ők túlóráztak a „beteg” helyett addig a beteg mit csinált.

De előtte azért kérdésre teszem fel a dolgot: ki mit tenne?

2014. márc. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
29%
Nem izgat a véleményed 78-as, a sok léhűtő segélykuncsorgó érzi, ez a lényeg ;D
2014. márc. 17. 15:36
 62/80 anonim ***** válasza:
86%

A felmondást, hacsak nem próbaidős az illető, meg kell indokolni. A MTk. világosan leírja azokat az eseteket, amikor fel lehet mondani a dolgozónak. Vita esetén neked kell bizonyítanod a felmondás jogosságát.

A helyedben meggondolnám.

2014. márc. 17. 15:55
 63/80 anonim ***** válasza:
29%
Én kirúgnám. Hülyének nézett, azért. Egy terhes kismamát is kirúgtam próbaidejében azért, mert teljesen hülyének nézett és a pofámba hazudott. Utána meg a többi kolléganővel röhögtek rajtam, hogy ő még ezt is megteheti (megjegyzem, én vittem oda a munkahelyre "szívességből").
2014. márc. 17. 15:55
 64/80 anonim ***** válasza:
16%
Lehet hivatalos OEP ellenőrzést kérni, beteglátogatók kimennek, amikor az illető betegállományban van. Ha nem találják otthon, repülhet is.
2014. márc. 17. 16:01
 65/80 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:55

a próbaidő más tészta, próbaidő alatt nem áll felmondási védelem alatt a kismama, az elbocsátás jogszerű volt

ma 16:01

nem feltétlenül kell állandóan, 0-24-ben "otthon" tartózkodnia a betegnek

ez a dezinformáció honnan jött?

2014. márc. 17. 16:15
 66/80 anonim ***** válasza:
46%

Hát tudod ha ezért kirúgnál, akkor én biztos munkaügyi perre mennék. Nem gondolom, hogy Te az a 100 %-ig becsületes munkáltató vagy, akinek nincs vaj munkaügyi szempontból a füle mögött.

Gondolom ha körülnéznének a házad táján, lehetne találni pl. nem hivatalos úton érkező kifizetéseket, hogy ne adózz annyit, el nem számolt túlórákat, nem megfelelően kiadott szabadságokat.

Tudod ez is hazugság, még akkor is ha te csinálod. Szóval akkor rúgd ki, ha nem tud mivel visszavágni.

A Te állításodat ketten is támadni fogják. Az alkalmazottad, hiszen nem akar rosszat magának, no meg az orvos, aki jelen esetben akár az állásával is játszhat. Gondolod azt fogja mondani, hogy nem volt indokolt a táppénz? Ugyan már. Szóval mielőtt lépnél, és a jólmegmutatom helyett, gondold végig, hogy nálad minden rendben van-e. Van-e mire hirdetni a fene nagy erkölcsöt?

2014. márc. 17. 16:23
 67/80 anonim ***** válasza:
46%

Ezt a főnököt fejbe kell rúgni egy surranóval!

Ide figyelj te főnök, a 10 év kamionozásban max. elhíztál mint egy disznó!!!

Én 22 éve gyúrok, 122kg-t nyomok, és elhiheted, rajtam nem sok a zsír. De mint írtad ezt a fogkiverős dumádat, hát erre csak azt mondom: TALÁLKOZZUNK KISKÖCSÖG!

2014. márc. 17. 17:28
 68/80 A kérdező kommentje:

nem vagyok de én bizony nyomoztam.

és nem volt nehéz. olyan könnyű infóhoz jutni X helyen hogy el se hinné az ember. nem kellett csak egy munkaszerződés és egy személyi és máris szolgáltatták az infókat (noha erre semmi se kötelezi őket).

ott is inkább kiszolgáltak csak tűnjek el onnan végre-tiszta volt a képlet.

de egyébként itt a "nagy agyakat" tájékoztatom, olyan közhangulat alakult ki a cégnél a dolgozók részéről ez ellen a hazug ellen, hogy holnap nem lesz szükség kirúgásra. megy az magától is. ha a feje még marad míg eljut az irodámig (és nem én fogom leszedni a fejét).

kb ennyi lesz holnap.

köszönöm a hozzászólásokat.

hogy bent volt-e, mi vagy te, magánnyomozó?

2014. márc. 17. 18:27
 69/80 A kérdező kommentje:

ühüm. hogyne.

sok sikert a továbbiakhoz.

Én 22 éve gyúrok, 122kg-t nyomok

2014. márc. 17. 18:29
 70/80 anonim ***** válasza:
51%

Ne ühümözzél te tipikus kamionos tapló!

Mond meg a céged nevét, holnap benézek és elbeszélgetünk, majd meglátjuk hogy viccesnek találsz-e élőben

Segítenék a srácnak is jogilag eltaposni a fajtádat! Még ha némi pénzbe kerülne, akkor is megérné.

2014. márc. 17. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!