Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgjam egy beosztottamat,...

Kirúgjam egy beosztottamat, ha kiderült, hogy az összes eddigi betegállománya kamu volt?

Figyelt kérdés

Történet röviden: a munkatárs gyakran tűnt el rövid, 2-3 napos betegségekre. Mindig betelefonált hogy beteg, de a hangján sose lehetett hallani semmi extrát.

Majd elkövetett egy hibát. Az íróasztalán felejtett egy egyetemi vizsgabeosztás-táblázatot, dátumokkal.

Kiderült, hogy az összes betegsége egybeesett egy egyetemi vizsgájával (+ még rádobott 1-2 napot hogy ne legyen gyanús, mert az furcsa lenne ha mondjuk csak csütörtököm lenne beteg, se szerda, se pénteken nem. Hát rádobott 1-2 napot.)

Én se voltam rest, bementem a szóban forgó egyetemre, és ellenőriztem a dolgot. Az összes vizsgaidőpont valós, az összes vizsgán megjelent. Vagyis, az összes „betegsége” egy nagy kamu volt.

Na most velem sok mindent meg lehet beszélni, de ez a pofámba hazudás esete. Elhatároztam, hogy holnap megkapja az elbocsátó szép üzenetet, és mellette még elküldöm a.., amiért hülyének nézett (meg a munkatársait is akik helyette túlóráztak míg ő „beteg volt”.)

Persze az összes munkatársat tájékoztatom az esetről, hadd tudja a Marika meg a Ferike meg stb hogy amíg ők túlóráztak a „beteg” helyett addig a beteg mit csinált.

De előtte azért kérdésre teszem fel a dolgot: ki mit tenne?

2014. márc. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
76%

Milyen jó stílusa van a "főnök úrnak". Látszik hogy egy diploma még nem teszi értelmiségivé az embert. Főnök bárkiből lehet, de jó főnök csak kivételes emberekből.

Most már én is azt mondom hogy rúgd ki. Legalább egy meneküljön meg, a többiek majd később felmondanak ha találnak jobbat.

Viszont: ebből a fiatalból még lehet valaki, nem is akárki. Azért mondom hogy jobb úgy viselkedni az emberekkel, ahogy elvárjuk hogy velünk viselkedjenek, mert ha egy nap tönkremegy a vállalkozásod, akkor vagy visszamehetsz kamionosként pöfögni az országútra, vagy beosztott leszel, és lehet hogy ez a fiatal egyetemista lesz a te főnököd. Tudod a karma. Ahogy viseltetsz másokkal, úgy fognak veled is. Szólj ha túl magas volt.

2014. márc. 17. 12:33
 22/80 A kérdező kommentje:

utálom ha valaki ezt mondja. "itt kell dolgozzak" és tsai.

nem kell!

az ajtó nyitva. nem tetszik neki a hely? nosza kabát fel és irány ahova akar!

nem börtön ez.

én meg kapok 10 másikat a helyére másnapra.

Legalább egy meneküljön meg

2014. márc. 17. 12:35
 23/80 A kérdező kommentje:

majd ha én is össze-vissza hazudozok (már az állásinterjún is!) akkor majd lehet velem is így beszélni.

ennyit megígérhetek.

Azért mondom hogy jobb úgy viselkedni az emberekkel, ahogy

elvárjuk hogy velünk viselkedjenek,

2014. márc. 17. 12:36
 24/80 anonim ***** válasza:
19%

Hazudott, sorozatban. Szükséged van egy megbízhatatlan emberre, aki ott ver át, ahol tud? Szerintem nem.

Én is tanultam munka mellett és semmi probléma nem volt belőle, megegyeztem a főnökkel, hogy adott napokra szükségem van, és azokat vagy kivettem szabadságnak, vagy ledolgoztam. A lényeg, hogy 1. megbeszéltem a vezetőséggel, 2. a munkám emiatt nem esett ki.

Az eddigieket elnézve le leszek pontozva én is nullára, de beleaszarok.

2014. márc. 17. 12:38
 25/80 anonim ***** válasza:
94%

Èn minden képpen leülnék vele ezt megbeszélni.

Kirugni azonnalival nem teheted, elöször be kell bizonyítanod, hogy nem volt beteg biztosan.

ELbeszélgetnék vele. Ha nem tudja ledolgozni plusszban ez elmulasztott idöt, akkor visszamenöleg az ö belegyezésével lehúznám a szabijait.

Ugye a munkáltatónak egy betegszabi elég sokba kerül, plussz még a kiesett munkaidö is....

2014. márc. 17. 12:39
 26/80 anonim ***** válasza:
79%

Én is elküldeném, de nem ordítoznék vele. Csak megmondanám, hogy már nem tudok bízni benne, így pedig lehetetlen együtt dolgozni.

És persze megkérdezném, miért gondolta, hogy nem mondhatja el az igazat, és ezen mélyen elgondolkodnék. Lehet hogy a te stílusodban is van valami, ami megnehezíti az őszinteséget?

2014. márc. 17. 12:43
 27/80 anonim ***** válasza:
21%

Simán mehet a kirúgás a hazudozásért szerintem.

Majd írj, hogy mi lett a sztori vége.

2014. márc. 17. 12:43
 28/80 anonim ***** válasza:
15%
Nem.De beszéljétek meg..
2014. márc. 17. 12:48
 29/80 anonim ***** válasza:
33%
Jó nagy trollok vagytok, miért a "főnököt" basztatjátok? 1.A dolgozó eltitkolta a belépésnél, hogy tanul és bizony néha kimarad egy-egy napot.2 folyamatosan kicseszett a munkatársaival akiknek be kellett jönni helyette.3 nem vagyok ügyvéd, de hamis igazolás =okirat hamisítás, vagy csalás ami köztörvényes bűncselekmény. 4 Amit meg lehetett volna oldani csúsztatással, vagy túlórával ehelyett megkárosította a céget amiért fizették utána a kamu betegség utáni bért, és kiesett egy ember munkája. És még lehet sorolni,de ha ti egy ilyen piti bűnöző csaló mellé álltok akkor kívánom csak ilyen mentalitású és viselkedésű emberrel dolgozzatok. Repülne nem kérdés.
2014. márc. 17. 12:50
 30/80 anonim válasza:
45%

Álljon meg a menet. A kérdező a szóban forgó emberkének a FŐNÖKE. Nem az APJA. Az én olvasatomban a beosztott dolga az, hogy megcsinálja a rá kiszabott feladatot, ebbe pedig simliskedés nem fér bele. Aki hússzor a képedbe hazudott megteszi újra. Rúgd ki. Nincs min agyalni. Jön helyette más már másnap.

Visszafelé ugyanígy. A főnököm a főnököm, nem az apám. Nem viszem el a kocsiját műszakiztatni, nem megyek el a gyerekért, nem túlórázok ingyen. Ha ez nem tetszik, be lehet nyelni tövig, holnapra találok másik állást. De kamuzni, megkerülni, ügyeskedni nem fogok, mert nem a faterom, hogy megússzam egy lebas*ással.

2014. márc. 17. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!