Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgjam egy beosztottamat,...

Kirúgjam egy beosztottamat, ha kiderült, hogy az összes eddigi betegállománya kamu volt?

Figyelt kérdés

Történet röviden: a munkatárs gyakran tűnt el rövid, 2-3 napos betegségekre. Mindig betelefonált hogy beteg, de a hangján sose lehetett hallani semmi extrát.

Majd elkövetett egy hibát. Az íróasztalán felejtett egy egyetemi vizsgabeosztás-táblázatot, dátumokkal.

Kiderült, hogy az összes betegsége egybeesett egy egyetemi vizsgájával (+ még rádobott 1-2 napot hogy ne legyen gyanús, mert az furcsa lenne ha mondjuk csak csütörtököm lenne beteg, se szerda, se pénteken nem. Hát rádobott 1-2 napot.)

Én se voltam rest, bementem a szóban forgó egyetemre, és ellenőriztem a dolgot. Az összes vizsgaidőpont valós, az összes vizsgán megjelent. Vagyis, az összes „betegsége” egy nagy kamu volt.

Na most velem sok mindent meg lehet beszélni, de ez a pofámba hazudás esete. Elhatároztam, hogy holnap megkapja az elbocsátó szép üzenetet, és mellette még elküldöm a.., amiért hülyének nézett (meg a munkatársait is akik helyette túlóráztak míg ő „beteg volt”.)

Persze az összes munkatársat tájékoztatom az esetről, hadd tudja a Marika meg a Ferike meg stb hogy amíg ők túlóráztak a „beteg” helyett addig a beteg mit csinált.

De előtte azért kérdésre teszem fel a dolgot: ki mit tenne?

2014. márc. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
75%
Te dolgod. De nem henyélt, vagy nyaralt, hanem vizsgázott. Gondolom félt, hogy nem engednéd el.
2014. márc. 17. 11:59
 2/80 anonim ***** válasza:
87%

Én csak leszúrnám, de rendesen, hogy tanuljon belőle.

Szerintem becsülendő, hogy valaki egyetem mellett képes rá, hogy elmenjen dolgozni.

Az gáz, hogy nem beszélte meg veled.

Ha neked megfelel továbbra is, hogy így dolgozzon, akkor egy kicsit oszd ki és mondd meg, hogy nem tűröd a hazudozást, úgyhogy ha még egyszer előfordul ilyen, akkor bájbáj

2014. márc. 17. 12:04
 3/80 anonim ***** válasza:
14%

Én elve nem megyek el úgy munkahelyre, hogy ha iskolába járok nem tisztázom, hogy néha oda kell mennem.

Rúgd ki a fenébe, kapsz helyette sok jobb munkaerőt...

Az előttem hozzászólók meg nem ismertek még kemény főnököt...Nálunk valaki egy kicsit meglökte a másikat a konyhában máris kirúgták pedig ez normális munkahely...

2014. márc. 17. 12:06
 4/80 A kérdező kommentje:

tán fordítva nem?

én is dolgoztam egyetem mellett.

+ akkor született a gyerek is.

valaki egyetem mellett képes rá, hogy elmenjen dolgozni.

2014. márc. 17. 12:06
 5/80 A kérdező kommentje:

így van!

azért vannak! azért kapják a fizetést.

az én dolgom az irányítás meg persze a felelősség.

az én pénzem van a vállalkozásban ha léket kap a hajó az én pénzem úszik el.

munkaidőben persze, az alattvalói majd dolgoznak neki

2014. márc. 17. 12:10
 6/80 anonim ***** válasza:
97%

Nagy kár, hogy a kérdezőt nem lehet pontozni. És nem érdekel, ki kezdte, felnőtt vagy! (Elméletileg.)

Én nem rúgnám ki, legalábbis nem ezért.

Kirúgnám, ha nem lennék elégedett a munkájával, pl. a hiányzásai vagy bármi más miatt.

Ha elégedett lennék, "csak" figyelmeztetném, hogy meg lehet oldani ezt másképpen is, és legközelebb ne hazudjon. Jár neki egyébként tanulmányi szabadság, köteles vagy elengedni.

A helyettesítést meg lehet oldani úgy, hogy 3 napig nem jön be, de később ledolgozza.

De ÉN normális vagyok. Meg pontosan tudom, milyen meló mellett tanulni meg vizsgázni. (És nem szúrja a szememet, hogy valakinek esetleg lesz diplomája.)

Nem csodálom, hogy ilyen stílussal szemben nem mert beavatni a részletekbe. Nem menti fel természetesen, de magyarázat.

2014. márc. 17. 12:11
 7/80 A kérdező kommentje:

nem rúgtam volna ki. megbeszéltük volna, hogy mely napokon dolgozza le a kimaradt napokat, túlóra, szombat, vagy egyszerűen fizetés nélküli szabi.

megoldottuk VOLNA.

hát most már nem oldjuk meg.

majd a köv munkahelyen tán több sikerrel kamuzik.

tudta hogy ha kitudódik hogy ő tanul akkor ki fogod rúgni.

2014. márc. 17. 12:12
 8/80 A kérdező kommentje:

ühüm.

és akkor is jár a tan szabadság, ha NEM SZÓL hogy tanul hanem lapít? hm?

akkor is?

Jár neki egyébként tanulmányi szabadság, köteles vagy elengedni.

2014. márc. 17. 12:13
 9/80 A kérdező kommentje:
ja egyébként a "T" hozzászólók valószínűleg átsiklottak afelett hogy ÉN IS diplomás vagyok, és bizony munka (+ újszülött) mellett szereztem a diplomát.
2014. márc. 17. 12:14
 10/80 anonim ***** válasza:
69%
Nem csodálom hogy amilyen stílusod van nem mert hozzád fordulni. Tipikus kamionos tapló vagy, az országúton még elmegy ez a stílus, és ez a "hű de bivaly vagyok" hozzáállás, de egy jó vezető nem ilyen, egy jó vezető tud kommunikálni és ki tud alakítani egy bizalmas légkört a beosztottjaival.
2014. márc. 17. 12:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!