Kirúgjam egy beosztottamat, ha kiderült, hogy az összes eddigi betegállománya kamu volt?
Történet röviden: a munkatárs gyakran tűnt el rövid, 2-3 napos betegségekre. Mindig betelefonált hogy beteg, de a hangján sose lehetett hallani semmi extrát.
Majd elkövetett egy hibát. Az íróasztalán felejtett egy egyetemi vizsgabeosztás-táblázatot, dátumokkal.
Kiderült, hogy az összes betegsége egybeesett egy egyetemi vizsgájával (+ még rádobott 1-2 napot hogy ne legyen gyanús, mert az furcsa lenne ha mondjuk csak csütörtököm lenne beteg, se szerda, se pénteken nem. Hát rádobott 1-2 napot.)
Én se voltam rest, bementem a szóban forgó egyetemre, és ellenőriztem a dolgot. Az összes vizsgaidőpont valós, az összes vizsgán megjelent. Vagyis, az összes „betegsége” egy nagy kamu volt.
Na most velem sok mindent meg lehet beszélni, de ez a pofámba hazudás esete. Elhatároztam, hogy holnap megkapja az elbocsátó szép üzenetet, és mellette még elküldöm a.., amiért hülyének nézett (meg a munkatársait is akik helyette túlóráztak míg ő „beteg volt”.)
Persze az összes munkatársat tájékoztatom az esetről, hadd tudja a Marika meg a Ferike meg stb hogy amíg ők túlóráztak a „beteg” helyett addig a beteg mit csinált.
De előtte azért kérdésre teszem fel a dolgot: ki mit tenne?
ja értem. szóval úgy ne viselkedjek ahogy te.
oké értem.
ne itt őrjöngj, mint valami elmebeteg...
Én nem támadnám le rögtön a kirúgással. Nem az én stílusom, és én mindig kíváncsi vagyok a miértekre is :)
Szóval elbeszélgetnék vele. Megkérdezném tőle, hogy miért érezte úgy, hogy hazudnia kell, miért nem mondta el, hogy tanul? Ebből sok minden kiderülhet. Pl. lehet, hogy azért nem mondta el, mert teljesen mást tanul, amit most dolgozik és suli után egyből lépne is le. Ebben az esetben nyugodt szívvel elküldeném, mert úgy is el akart menni. De akár a cégre vonatkozóan is mondhat hasznosat. Talán olyan a légkör, hogy nem merte elmondani.
Szóval mindenképpen kikérdezném, tájékozódnék, és csak azután döntenék arról, hogy mi legyen vele. És persze nagyon fontos az ő hozzáállásra, reagálása is.
nem lesz.
neki első diploma, nekem már kettő + egy megszakított.
(igen, uis rájöttem, hogy ha pénzt akarok keresni akkor nem a padot kell koptassam, hanem bizony be kell piszkítsam kis kezeimet és valami jövedelmezőt melózni. hát PAV, hivatásos jogsi, kamion, majd saját szállítmányozási cég. a diplomák meg? a fiókban.)
Ha végez a tanulmányaival, akkor magasabb végzettsége lesz mint neked?
Itt alapvetően nem az eredményen van a hangsúly -vagyis azon hogy a gyerek betegszabadságnak álcázta a vizsgáit - hanem az ezt kiváltó okokon: ugyanis a főnök úr nem teremtette meg azt a bizalmi légkört, hogy a dolgozói merjenek felé fordulni a felmerült problémáikkal. Én biztos vagyok benne hogy ezt normálisan is meg lehetett volna oldani, de ehhez kell egy főnök aki a kezdetekkor tisztázza a dolgokat és megmondja hogy az ajtaja mindig nyitva áll, de cserébe elvárja a munkát.
Nos a kérdező az egyedül bivalykodásban jó. Még itt is káromkodik meg dühöng pedig mi nem vagyunk a beosztottai. És villog a diplomájával, pedig nem tudom honnan szedhette, vagy pedig vállalkozási ismeretek óráról szépen ellógott.
Az újszülöttet sem kéne felmutatni plusz pontért, mert azt általában az asszonyka szokta nevelni.
Azért kíváncsi lennék, hogy mi lenne a válaszolók véleménye, ha ők lennének a főnökök és lenne egy munkavállalójuk, aki megbízhatatlan, mert rendszeresen hazudozik és ráadásul még anyagilag is megkárosította a céget.
Erre mondják, hogy könnyű más fa...... verni a csalánt.
Nem is értem, miért gondoljátok, hogy biztosan olyan borzalmas légkör lehet, hogy nem merte elmondani. De hazudni azt mert? Szerintem ahhoz nagyobb pofa kell, hogy valaki így hazudozzon. És ti még nem találkoztatok rossz munkavállalóval csak szentekkel?
Egyébként nem vagyok főnök, de volt már sok fura munkatársam.
Figyelmeztetés, fizetés csökkentés. Ha még egyszer előfordul, akkor repül.
Megjegyzem, én elég jószívű vagyok, nem szívesen ártok másoknak, de egy ilyen eset azért kivétel.
ez így van!
de semmi gond.
holnap első körben majd elbeszélget NEM velem, hanem a többi munkatárssal akik helyette 15h helyett 18-19h kor mentek haza.. stb.
semmi gond.
aki hazudik, utána legyen pofája állni is a hazugságot.
Erre mondják, hogy könnyű más fa...... verni a csalánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!