Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kirúgjam egy beosztottamat,...

Kirúgjam egy beosztottamat, ha kiderült, hogy az összes eddigi betegállománya kamu volt?

Figyelt kérdés

Történet röviden: a munkatárs gyakran tűnt el rövid, 2-3 napos betegségekre. Mindig betelefonált hogy beteg, de a hangján sose lehetett hallani semmi extrát.

Majd elkövetett egy hibát. Az íróasztalán felejtett egy egyetemi vizsgabeosztás-táblázatot, dátumokkal.

Kiderült, hogy az összes betegsége egybeesett egy egyetemi vizsgájával (+ még rádobott 1-2 napot hogy ne legyen gyanús, mert az furcsa lenne ha mondjuk csak csütörtököm lenne beteg, se szerda, se pénteken nem. Hát rádobott 1-2 napot.)

Én se voltam rest, bementem a szóban forgó egyetemre, és ellenőriztem a dolgot. Az összes vizsgaidőpont valós, az összes vizsgán megjelent. Vagyis, az összes „betegsége” egy nagy kamu volt.

Na most velem sok mindent meg lehet beszélni, de ez a pofámba hazudás esete. Elhatároztam, hogy holnap megkapja az elbocsátó szép üzenetet, és mellette még elküldöm a.., amiért hülyének nézett (meg a munkatársait is akik helyette túlóráztak míg ő „beteg volt”.)

Persze az összes munkatársat tájékoztatom az esetről, hadd tudja a Marika meg a Ferike meg stb hogy amíg ők túlóráztak a „beteg” helyett addig a beteg mit csinált.

De előtte azért kérdésre teszem fel a dolgot: ki mit tenne?

2014. márc. 17. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
78%
Hát biztosan nem te vagy álmaim főnöke.
2014. márc. 17. 12:20
 12/80 anonim ***** válasza:
89%

én is főnök vagyok, és ugyanazt mondom, hogy velem mindent meg lehet beszélni, és segítem az embereimet ahol tudom

ezen te már túl vagy, itt csak egy kérdés van: neked a cégnél szükséged van-e az ő egyetemi végzettségére ... ha nincs, akkor lapát, ha van akkor egy elég alapos beszélgetés

ha lapát, akkor ez nem igazán lehet az indokod, mert a munkaügyi bíróság mindig a munkavállalót védi, és hiába bizonyítod, hogy a betegsége alatt vizsgázott

- nem tudod bizonyítani, hogy nem volt valóban beteg

- a bíróság nem fogja főbenjárónak venni, ha betegség alatt vizsgázott (hiába nem tehetné meg)

2014. márc. 17. 12:21
 13/80 Józsi21 ***** válasza:
80%

Figyelj,ha titokban kellett elmennie TANULNI akkor magadba is nézhetnél egy picit!Gondolom nem engedted volna el vizsgázni.Legalább is a stílusod erre enged következtetni.Az én beosztottaim,munkatársaim mindig bejönnek és elmesélik hogy hol fáj,nem mennek a hátam mögé,késsel a kezükben.Egy vezető anyagilag,büntetőjogilag,és ERKÖLCSILEG is felelős a beosztottaiért.

Van egy szép magyar mondás:Amilyen az adjonisten,olyan a fogadjisten.

2014. márc. 17. 12:22
 14/80 anonim ***** válasza:
17%

Kirúgnám én is.

Bennem lenne annyi gerinc, hogy megkérdezem a főnökön hogy elmehetek e és nem egyből hazudok.

Az ilyen később is " beteg " lesz amikor akar valamit, ilyen a fajtája, szemrebbenés nélül a képedbe vigyorog a sok hazugság mellett. Nem beszélve arról hogy a saját munkatársaira nincs tekintettel ,ilyen egy önző ember. Valószínű ha levizsgázott minden lelkiismeretfurdalás nélkül lelépne és még fel lenne háborodva ha követeled a felmondási idő ledolgozását.

Majd tanul az esetből, én kitenném.

2014. márc. 17. 12:22
 15/80 A kérdező kommentje:

hát a beosztott is tudott kommunikálni. ugye. a pofámba hazudott és vagy 20 (!!!) alkalommal kamu indokot hozott fel.

de jó! a köv munkahelye is adott: tartson kommunikációs tréningeket! "Hogyan kamuzzunk a főnöknek és hogyan buktassuk le magunkat primitív módon?"

egy jó vezető tud kommunikálni és ki tud alakítani egy

bizalmas légkört a beosztottjaival.

2014. márc. 17. 12:23
 16/80 anonim ***** válasza:
14%
Jah és kérd el az összes betegségéről szóló táppénzes papírt. Ha nincs? Igazolatlan távollét.
2014. márc. 17. 12:25
 17/80 A kérdező kommentje:

ki a büdös franc mondta hogy TITOKBAN kell tanulnia?

hm?

már amikor idejött már akkor jogviszonyban volt!

tehát már helyből csont kamuval kezdte!

uis a felvételi beszélgetésen a kérdés elhangzott: tervek a jövőre? továbbtanulás? esetleg FOLYAMATBAN levő tanulmányok?

!!!

és mit válaszolt? akkor ott a felv beszélgetésen nulla perces munkatársként?

"nem tanulok sehol"

ami tényszerű HAZUGSÁG volt már akkor.

kb ennyit erről a "volt" beosztottról.

kellett elmennie TANULNI akkor magadba is nézhetnél egy picit!

2014. márc. 17. 12:26
 18/80 A kérdező kommentje:

ne legyünk naívak.

papír az mindenről van.

még olyan is ami szerint "fekvő"beteg (és nem járó)

!!

fekvőbetegként ment vizsgázni ráadásul vidékre.

no comment.

kérd el az összes betegségéről szóló táppénzes papírt

2014. márc. 17. 12:28
 19/80 anonim ***** válasza:
100%

"egy jó vezető tud kommunikálni és ki tud alakítani egy

bizalmas légkört a beosztottjaival."

Pontosan, ha ez sikerült volna, akkor nem lenne most nézeteltérés. (egy szintén cégvezető)

2014. márc. 17. 12:29
 20/80 A kérdező kommentje:

nézeteltérés most sincs.

papíron, feketén fehéren tényszerűen dokumentálható hazugságok vannak.

ez nem nézeteltérés.

nézeteltérés.

2014. márc. 17. 12:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!