Mi a ráknak eroltetik az 1 oras szunetet a munkahelyeken?
Figyelt kérdés
ma 05:31
1/10 A kérdező kommentje:
Miert nem eleg fel ora??
ma 05:31
2/10 anonim válasza:
Van, akinek kell ennyi szünet, illetve ha jól emlékszem, 12 órás műszakok esetén jár is ennyi a vonatkozó jogszabály szerint. De szerintem ha te szünet alatt is dolgozni szeretnél, nem fog senki visszatartani.
3/10 anonim válasza:
Eddig mindenhol 20 perc volt, ahol dolgoztam. Egy órásról még nem is hallottam. (8 órás munkaidőben)
4/10 anonim válasza:
Mert kell nekik. Mondjuk gondolom így 8 helyett 9 órát kell bent töltheti, érthető hogy nem tetszik. Nekem is elég 10 perc, csak ne kelljen tovább bent maradni.
5/10 anonim válasza:
Nekem a volt munkahelyen 1 órás ebédszünet volt, de 1 órával tovább kellett maradni. (8 órás munka telefonálás multinál.) Most olyan a munkahelyem, hogy akármikor megehetem az ebédet bent az irodában és egy perccel sem kell emiatt tovább maradni.
6/10 anonim válasza:
Én is sokallom hogy egy órán keresztül semmit ne csináljak,ha már bent kell lenni,szeretném a napot hasznosan tölteni,és nem a telefont basztattni.
7/10 anonim válasza:
Normál munkarendben (6-8 óra) 20 perc a minimum, amit adni kell. 9 órás munkaidő felett már 20+25, azaz 45 perc a minimum. A maximum 60 perc mindkét esetben.
Mivel ez nem a munkaidő része hivatalosan, normális, hogy le kell dolgozni, ez a legtöbb helyen így van.
8/10 anonim válasza:
Nehéz fizikai munkánál, vagy hidegben szükséges lehet ennyi szünet, hogy tudjon pihenni valaki, illetve melegedhessen ha kint dolgozik. De irodai, vagy könnyebb munkáknál szerintem se kell ennyi.
9/10 anonim válasza:
Én dolgoztam ilyen helyen, teljesen jó volt, persze jobb lett volna otthon lenni egy órával hamarabb, de a munkanap jobban telt, hogy gyakran meg lehetett szakítani egy szünettel. (Nem kellett kivenni egyben, úgy vetted ki, ahogy akartad.)
Most 8-16 között van a munkaidőm, hivatalosan fél óra szünettel, de szerintem többet szoktam kint lenni kicsit, nem tudom, nyilván ez jobb, hogy be se kell tartani percre pontosan, meg le se kell dolgozni. :D
10/10 anonim válasza:
Biztonyára meg van az oka. Talán olyan megterhelő fizikai munka, hogy szükséges egy óra pihi + kaja kóma kiheverése. Elég ritka, az én munkahelyemen az íróasztalnál eszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!