Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Náthásan, megfázva miért...

Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?

Figyelt kérdés

2023. febr. 1. 14:39
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/292 anonim ***** válasza:
52%
Még szerencse, hogy nekem nincs földesuram, veled ellentétben.
2023. febr. 2. 18:45
 162/292 anonim ***** válasza:
38%

Nem az én fizumat vágják meg, ha valakinek nem tetszik amit cisnálok..:D

Egyébként az jutott eszembe, hogy az lehet a különbség a felfogásunk között, hogy hogy viszonyulunk a munkához, mint lehetőséghez.

Én úgy vagyok vele, hogy nem megyek el akárhova dolgozni, mert megtehetem, hogy válogatok. Elvárásom, hogy legyen rugalmas a munkaidő, legalább hibrid szerződés, legyen legalább nettó 400 körül a fizu meg plusz pont, ha van valami extra juttatás, pl ingyenes Medicover biztosítás, esetleg AYCM meg bérlet.

De van aki nem válogathat és hálás, ha egyáltalán van hol dolgoznia. Az ilyen emberek összeteszik a két kezüket, hiszen örülnek, hogy kapnak lehetőséget és nem bánják, ha bőőőven kevesebb amit kapnak.

2023. febr. 2. 18:51
 163/292 anonim ***** válasza:
48%

"Nem az én fizumat vágják meg, ha valakinek nem tetszik amit cisnálok"

Hát nem is az enyémet. Ráadásul engem még csak haza sem zavarnak a földesurak.

"De van aki nem válogathat és hálás, ha egyáltalán van hol dolgoznia."

Ha ilyen helyzetben lennék, akkor kénytelen lennék én is a hazazavarást elviselni, de szerencsére ennél sokkal jobb helyzetben vagyok.

2023. febr. 2. 18:57
 164/292 anonim ***** válasza:
44%
Anonimitás csodái, de itt korábban valaki kifejtette, hogy ha táppénzre megy, akkor a főnöke kötbérrel megvágja a fizetését.
2023. febr. 2. 19:42
 165/292 anonim ***** válasza:
66%
Az egy másik felhasználó volt, de ezt ő is jelezte.
2023. febr. 2. 19:44
 166/292 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem épp az ellenkezője a minimum, azaz ha valaki beteg akkor otthon marad és nem fertőzi a többieket. Bármilyen meglepő, a náthát is vírus okozza és el lehet kapni. Nálunk karácsony előtt kb. az egész szint így lett beteg aztán mindenki szinkronban krehácsolt és fújta az orrát :) Elég ha egy bemegy betegen... A fosás ugyanilyen.

Emellett romlik a teljesítmény, ha nem piheni ki akkor pedig akár tovább romolhat az állapota - hőemelkedés, láz, arcüreggyulladás, stbstb.

2023. febr. 2. 20:36
 167/292 anonim ***** válasza:
26%

"Szerintem épp az ellenkezője a minimum, azaz ha valaki beteg akkor otthon marad és nem fertőzi a többieket."

Szerencse, hogy nálunk nem erőltetik az ehhez hasonló hülyeségeket.

"Emellett romlik a teljesítmény"

Egy nátha miatt? Hát persze.

De hát végülis mindenki a saját földesurainak az akaratából indul ki, tehát valójában mindegy is. :D

2023. febr. 2. 21:58
 168/292 anonim ***** válasza:
56%

A kutya nem kezeli komoly betegségként a náthát. Ettől még van aki nem a putrifalvi rabszolgatelepen gályázik, és megteheti hogy ha szrul érzi magát akkor kivesz 1-2 napot, ahogy azt a hatályos jogszabályok engedik. Gondolom irigykedsz erre és ezért hisztériázol ennyire. Tanulj és válts, akkor neked se kell orrvérzésig melózni betegen is.

2023. febr. 3. 06:51
 169/292 anonim ***** válasza:
55%

Jó reggelt, itt "másik" 4,5 :) lemaradtam a beszélgetésekről, éjszakás voltam. :P

Ami gondolat most eszembe jutott, hogy manapság talán azért van annyi megfázásos, náthás, állandóan taknyos, köhögő ember, mert minden piszlicsáré dologgal táppénzre megy.

Igen, tényleg kényelmesebb otthon kezelgetni a hőemelkedést, és szopogatni a strepsilst, de ezzel nem edzed meg a szervezeted a büdös életben sem. Persze, hogy évente akár 4-5x vagy akár többször is táppénzre megy az ember megfázással. Egyrészt mert megteheti, másrészt mert a szervezete, az immunrendszere harmatgyenge.

Megmondom őszintén, én 7 éve voltam utoljára táppénzen, akkor is más dolog miatt, nem nátha vagy ilyesmi végett.

Örülök annak, hogy tudok betegen is dolgozni minden gond nélkül, mivel ez azt jelenti, hogy megedzettem magam. Nem sztahanovista vagyok, hanem szimplán csak nem vagyok tápos.

És az eredmény: kétévente kb 1x vagyok megfázva. Akkor csak 3 napig tart az egész, amiben kapar a torkom és néha orrot kell fújnom. Ennyi. Ezzel simán meg lehet csinálni bármilyen munkát még. Ha megtehetném, hogy otthon maradjak, akkor sem maradnék, mert minek? Felesleges, jól vagyok.

És ezért kellene pár embernek a komfortzónájából kicsit kijjebb lépni. Kicsit feszegetni a határait. Mert így örökre csak egy folyton betegeskedő, táppénzrejárós emberke marad.

Kényelmesebb a táppénz és az otthon ülés? Kétség sem férhet hozzá.

Hosszabb távon megéri folyton otthon punnyadni ilyenek miatt? Tapasztalatom szerint nem.

(4* most jöhetsz azzal az érveddel, hogy azért kell otthon maradni, hogy ne fertőzz meg másokat, de gondold akkor végig még egyszer: ha mindenki kicsit megerősítené és szoktatná az immunrendszerét, akkor semmi sem történne! Nem esne mindenki pánikba, hogy "Úristen, Jucika beteg, küldjük haza!".

Néha párban kell dolgoznom kollégákkal, és ilyenkor 12 órán keresztül egy légtérben vagyunk egy autóban, vagy egy vezetőfülkében. Itt a tél, egy csomó munkatársam tüsszög, köhög, kehes, minden bajuk van.

Én pedig fél napon át ugyanazt a kevés levegőt lélegzem be, amit ő ki.

Mégsem betegedtem meg sem tavaly, sem idén még.)

Jöhetsz azzal is, hogy én a populáció azon 1%-ba tartozom, aki sose beteg, jó génjei vannak, megáldotta az antikrisztus blablabla..

Tévedsz. Gyerekkoromban sokat betegeskedtem. Minden szirszart benyeltem, amit csak lehetett, vagy otthon, vagy az iskolában.

Aztán volt egy ember, mondhatni mentorom, kollégám, jóbarátom, aki ősszel és télen megedzetett engem szépen. "Nem fázol, csak értékeled, hogy hideg van" Hahaha

Az ember hihetetlen széles spektrumú alkalmazkodóképességgel rendelkezik.

Csak ezt sokan nem használják ki, mert a lát-szó-lag kényelmesebb utat választják inkább. Akárcsak te\munkatarsaid.

Most megyek aludni. Addig lehet lepontozni.

2023. febr. 3. 08:41
 170/292 A kérdező kommentje:
169 totál igazad van
2023. febr. 3. 09:10
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!