Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?
Ja, 210hez
Ha van hőemelkedés, akor van ízület és végtagfájdalom is. Érdekes módon 20 évesen ez nem volt rám jellemző, de 25-6 éves korom óta igen, ha megemelkedika tsthőm akkor fáj a csípőm, a medencém, a nyakam, a karjaim.
Kivenni egy dolog, de BEGYULLADVA volt már?
Nekem akkor:
1. nap orrfolyás, torokkaparás
2. nap orrfolyás, csak szájon át lehet levegőt kapni. Estére hőemelkedés max 37.5. Ha van emelkedett hőm akkor kb egész nap volt viszont.
3-4 orrdugulás, esetleg kis köhögés, ami hurotos a náthám miatt. Hőm már nincs.
5.től gyors javulás nazális hang kb 1 hétig, és néha utóköhögés ha felszakad vmi slejm
A második napom a cudar amúgy nekem is. Az 1-2 napban megkérek mindenkit hogy kerüljön ha kellek benn vagyok de telefonon hívjon.
Folyamatos orrfolyás
Köhögés
Fejfájás
Hátfájás
Hőemelkedés
Hasmenés, émelygés (ez nem mindig, de gyakran)
214, na, látod? Te 1 napig vagy hőemelkedett, én 2, és a harmadik nap megy a déligalvás literszámra való izzadással.
Ezért van nekem igényem 3 nap táppénzre, ha náthás vagyok. Ráadásul 1-1.5 évente van egyszer ilyen.
Évente-másfélévente 3 nap.
Azért bízom benne, hogy ez a te megítélésed szerint sem minősül túl nagy lógásnak.
217, jah. De mint korábban írtam, nem omlik össze semmi, ha azon a 3 napon hiányzom, engem sem ér olyan veszteség ami zavarna, így úgy vagoyk vele, hogy ezt az időt magamra szánom és inkább kényelemben töltöm.
Nincs bionyítási vágyma, hogy én kemény vagoyk és bírom akkor is, mert nem látom célját, hogy miért is kéne ekkor is csinálnom. Nem leszek tőle keményebb, viszont nagy eséllyel lassabban múlik a betegség, ha nem adom meg neki a figyelmet, nyugalmat.
Mert ugyan a nátha vírusos, azaz nem lehet ellene tenni semmit. De a baktériumos betegségeket csírájában szoktam jtani. Pl ha kapar a torkom, akkor elrágcsálok egy ofkhagymást egy kanál mézzel. Undorító, aznapra a szexuális életemnek is annyi a szago mmiatt, de a torokban kezdődő gyulladást durván lezúzza.
A fokhagymás méz tényleg tuti, nekem a nagymamám mutatta, néha még torokfájás nélkül is eszem, mert nagyon szeretem 😆😆
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!