Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Náthásan, megfázva miért...

Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?

Figyelt kérdés

2023. febr. 1. 14:39
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/292 anonim ***** válasza:
33%

Jah, akkor itt alapvető félreértések vannak.

Ha 3 napig folyik az orrom, azt nem hívom náthának. Valójában nem is az egyébként.

Mondom: hőemelkedés, láz, tartós és zavaró fájdalom. Ezek a táppénzre menés feltételei nálam, viszont ezek szigorú feltételek, szóval ha bekövetkezik, akkor megyek és kész.

2023. febr. 3. 11:12
 202/292 anonim ***** válasza:
38%

“ max 3 napig folyik az orrom”

Ez nem nátha. Ez enyhe orrfolyás.

Ha egyértelműbben fogalmazod meg a kérdést, akkor elkerülhető lett volna 20 oldalnyi ölre menő vita.

Enyhe orrfolyással nyilván lehet dolgozni.

Betegen, lázasan nem érdemes.

A kettő nem ugyanaz.

2023. febr. 3. 11:13
 203/292 anonim ***** válasza:
59%

"csakhogy ezt nem te, hanem a munkahelyed határozza meg. Tehát de, jogában áll."

Csakhogy a főnököm is látja, hogy teljes mértékben alkalmas vagyok a munkára egy náthával, tehát szerencsére nem fog hazazavarni, hiába nem tetszik ez a hozzád hasonló mentalitásúaknak.

Ha pedig hazaküldenének egy ilyen kis, semmi betegséggel, akkor vagy felmondanék, vagy pedig másnapra szereznék orvosi igazolást arról, hogy munkaképes vagyok, aztán pedig dühönghetnének a földesurak.

Én úgy vagyok vele, hogy a saját normális életvitelem és a pénzkeresés fontosabb, mint az, hogy ne zavarjam meg a helytartót az orrfújással. :D

2023. febr. 3. 11:14
 204/292 anonim ***** válasza:
55%

"Mit nem értesz azon, hogy begyógyszerezve feküdtem könnyezve? Hogy a f@szba lehetne ilyen állapotban dolgozni???????"

Megint csak arról van szó, hogy attól még, hogy te így kidöglesz egy fogfájástól, más emberek nem így vannak ezzel.

A többségnek pedig meg sem kottyan a nátha.

Ha meg a főnök úgy ítéli meg, hogy képes az alkalmazott dolgozni, akkor bizony dolgozhat, hiába zavar ez egyeseket. :D

2023. febr. 3. 11:19
 205/292 A kérdező kommentje:
201 neked egy nátha napról napra hogyan zajlik? Mert nekem is van hőemelkedésem, fáj a torkom a fejem mellé, hogy még az orrom folyik.
2023. febr. 3. 11:20
 206/292 anonim ***** válasza:
29%

Csatlakozom 202-eshez. Ha az orrfolyást nem neveznétek tévesen náthának, nem lett volna ez az egész vita itt.

Mi betegségről beszéltünk, ti meg orrfolyásról. A kettő nem ugyanaz.

204, vették már ki bölcsességfogadat amúgy?

2023. febr. 3. 11:20
 207/292 anonim ***** válasza:
43%

Volt már valaha gyulladt fogad?? Embert nem láttam még aki ne készülne ki tőle….

2023. febr. 3. 11:21
 208/292 A kérdező kommentje:
Akkor nálatok a nátha hogyan zajlik? Már komolyan érdekel :D
2023. febr. 3. 11:22
 209/292 anonim ***** válasza:
55%

"Ha az orrfolyást nem neveznétek tévesen náthának, nem lett volna ez az egész vita itt."

A náthának pont az orrfolyás az egyik (ha nem az egyetlen) tünete. Gáz, ha ti még ebből is ügyet csináltok.

"vették már ki bölcsességfogadat amúgy?"

Bölcsességfogamat nem, másik fogamat viszont igen. Nem volt nagy szám.

2023. febr. 3. 11:24
 210/292 anonim ***** válasza:
32%

205

Hát nézd, nyilván menetrendszerű recept nincs rá, de valahogy így néz ki:

1. nap orrfolyás, torokkaparás

2. nap torokgyulladás, nehéz nyelés, orr eldugulás. Nem orrfolyás, hanem dugulás, amit 3-4 liter forró tea nélkül lehetetlen kiszedni az arcüregből, csak sázjon át lehet levegőt kapni. Estére hőemelkedés vag yláz. Ha van emelkedett hő, akkor a nap második felében már 0 étvágy van.

4. nap, láz, orrdugulás, étvágytalanság, esetleg

5. nap, csatakosan ébredés, a hőemelkedés elmúlt, megjön az étvágy, esetleg enyhül a torokfájás, megindul az orrfolyás

7. nap, torokkaparás, orrfolyás

Van köhögős verzió is, olyankor az a 2. naptól a legvégéig van, kb a 4. naptól válik hurutossá.

Néha benéz hasmenés is.

2023. febr. 3. 11:27
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!