Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?
250
248 nem ezt írta a szabadságokról... para:D
És nyilván, ha valaki havonta hiányzik eg yhetet betegségre hivatkozva, az nagy eséllyel kamugép, az ilyenből köszönjük szépen nem krünk.
De most beteg emberekről volt szó, nem kamuzókról. Az a gond, hogy egyesek a valódi betegeket nézi kamunak és ez a káros.
Most azon megy a hiszti, hogy nehogymá helyettesíteni kelljen ha egy alkalmazott nem megy be dolgozni. Ami akkor is előfordul ha valaki szabira megy, vagy bármi van.
De nem (csak) azokról van szó, akik “állandóan” “lógnak”, engem is szidnak amiért átlagosan évente 1 napot esek ki betegség miatt. :D
#252.
A másokat hülyéknek néző kamugépek és az embereket hazazavarni akaró földesurak még károsabbak.
Na, meg az is, hogy egyesek azt hiszik, hogy nekik csak jogaik vannak, kötelességeik pedig nincsenek. :D
254
Nem unod még ezt a földesurazást? Mindenki felfogta hogy szerinted a felettesed nem adhat utasítást, engedd már el. 🥱
#255.
Más dolog az, hogy adhat nekem a felettesem utasítást, meg más dolog lenne az, ha bármit megtehetne velem (például hogy hazaküldhetne). Ha még mindig nem értetted meg a kettő között a különbséget, az már nem az én hibám.
"Najólvan, menjél, dolgozzál"
Most épp nincs munkaidő. :D
Majd ha lesz, akkor be is fogok menni a munkahelyemre és el is fogom végezni a munkámat, akkor is, ha párszor ki kell fújnom közben az orromat. A földesurak és a kiskirályok véleménye pedig nem hat meg. :D
Nem “bármit” tesz meg. Joga van hazaküldeni, ha nem vagy munkaképes állapotban.
(Ismét: a nátha nem napi két tüsszentés, hanem lázas, légúti tünetes, fejfájós, emésztési panaszos pár napos móka)
Mi is csak ezt mondjuk, hogy ha munkaidő van, dolgozunk.
Évi 21+ napon (ami a szabadságaid sázma) nincs munkaidő.
Ahogy az orvos által is jogosnak vélt táppénz idején sem.
Te mégis naplopónak tartod, aki munkaidőn kívül nem dolgozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!