Náthásan, megfázva miért járogatnak orvoshoz az emberek, azzal még simán lehet dolgozni menni?
191
Hát egyrészt... rádnéz. Ha szarul nézel ki, látszik, hogy beteg vagy (márpedig ha lázad van, látszik) akkor nem kell agyonvizsgálnia.
Másrészt meg.. hát leht a te szakmádban nagy a lógás aránya, nálunk pont azért nem az, mert tudjuk, hogy ha tényleg dolgunk vagy bajunk van, számíthatunk a főnökségre. A rendszer bizalmi alapú, és rászolgáltunk. Nálunk nem szoktak lógni.
Betegségre szabadságot? Miért kéne? Erre van a táppénz.
És nyilván nincs zó 3 hetes betegségekről.
Értsd: addig legéyl táppénzen, amíg beteg vagy. Ez 2-4 napokat jelent általában, nem többet.
Te ha jól látom pont a lógásból indulsz ki, azaz hogy mondvacisnált indokkal az ember nem jön hetekig. De nem, tényleg annyiról van szó, hogy ha beteg vagy, tápppénzen vagy, ha nem vag ybeteg, dolgozol. És bizony egy nátha 4-7 nap alatt átvonul az emberen, ebből az első és utolsó napok nem vészesek egyáltalán.
Mit nem értesz azon, hogy begyógyszerezve feküdtem könnyezve? Hogy a f@szba lehetne ilyen állapotban dolgozni???????
És nem, egy lázas fertőző alkalmazott nem alkalmas a munkavégzésre.
hát kinek mi.
Én meg pont úgy vagyok vele, hogy az a 3 nap nem oszt, nem szoroz, meg lesz csinálva a munka. Persze, ha nagyon sürgős meg ilyenek, akkor lehet róla szó, hogy maradok még eg ykicsit, de lázzal tuti nem, alapvetően a munka elvégzése a cégnek a legfontosabb, nekem viszont önmagam alegfontosabb.
Az meg, hogy kevesebet kapok. Hát na. Kiszámoltam, egy táppénzen töltött nap 5500 forint veszteség a hó végén. Vannak pénzügyi céljaink, de nem ezen a 10-15ezren fog múlni, meg persze a megélhetést sem zavarja egyáltalán. Ez csak pénz, nem fontos ennyire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!